مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,146
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط تنوع غذایی با چاقی و چاقی شکمی در میان دانشجویان دختر اصفهانی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 34

چکیده

 سابقه و هدف: تنوع غذایی یکی از شاخص های نشان دهنده وضعیت کل رژیم غذایی دریافتی است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین امتیاز تنوع غذاییDDS (dietary diversity score) , چاقی و چاقی شکمی در میان دانشجویان دختر دانشگاه اصفهان انجام شد.افراد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 289 دانشجوی سالم دختر 18 تا 28 ساله که نماینده  دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند, به طور تصادفی انتخاب شدند. دریافت  غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسشنامه بسامد خوراک معتبر (validated) ارزیابی شد. DDS بر اساس امتیازدهی به 5 گروه غذایی محاسبه شد. وزن, قد و دور کمر بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری شد. افراد بر اساس محدوده های چارک های امتیاز تنوع رژیمی  تقسیم بندی شدند.یافته ها : میانگین  (± انحراف معیار) نمایه  توده بدن و دور کمر به ترتیب 25/9±5/1 kg/m2 و 85/5±14 cm بود. میانگین (± انحراف معیار) امتیاز تنوع غذایی 12/1±78/6 بود. احتمال وجود چاقی با افزایش چارک های DDS کاهش یافت (نسبت شانس بین چارک ها: 00/1, 39/0, 30/0, 20/0, 04/0>P). همین روند برای چاقی شکمی نیز مشاهده شدمشاهده شد (00/1, 53/0, 35/0, 20/0, 03/0>P). افرادی که در پایین ترین چارک DDS قرار داشتند, بیش از دیگران در معرض خطر اضافه وزن بودند.نتیجه گیری: ارتباط معکوسی بین DDS با چاقی و چاقی شکمی  در دانشجویان دختر اصفهانی مشاهده شد. مطالعات آینده نگر بیشتری برای اثبات این یافته ها لازم است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آزادبخت، لیلا، زری باف، فاطمه، حقیقت دوست، فهیمه، و اسماعیل زاده، احمد. (1389). ارتباط تنوع غذایی با چاقی و چاقی شکمی در میان دانشجویان دختر اصفهانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 5(2 (پی در پی 17))، 27-34. SID. https://sid.ir/paper/438355/fa

Vancouver: کپی

آزادبخت لیلا، زری باف فاطمه، حقیقت دوست فهیمه، اسماعیل زاده احمد. ارتباط تنوع غذایی با چاقی و چاقی شکمی در میان دانشجویان دختر اصفهانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛5(2 (پی در پی 17)):27-34. Available from: https://sid.ir/paper/438355/fa

IEEE: کپی

لیلا آزادبخت، فاطمه زری باف، فهیمه حقیقت دوست، و احمد اسماعیل زاده، “ارتباط تنوع غذایی با چاقی و چاقی شکمی در میان دانشجویان دختر اصفهانی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 2 (پی در پی 17)، pp. 27–34، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/438355/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button