مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

122
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های کمی و کیفی عملکرد دانه سورگوم تحت تاثیر نیتروژن و تراکم بوته

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 125

کلیدواژه

سورگوم دانه ای (Sorghum bicolor L. Moench)Q4

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح گوناگون کود نیتروژن و تراکم بوته بر ویژگی های کمی و کیفی عملکرد دانه در سورگوم دانه ای (Sorghum bicolor L. Moench) رقم کیمیا, آزمایشی در تابستان 1377 درمرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه شیراز واقع در کوشکک انجام شد. چهار سطح تراکم 7.7, 10, 15.4 و 20 بوته در مترمربع به عنوان کرت های اصلی و چهارمیزان نیتروژن صفر, 40, 80 و 120 کیلوگرم در هکتار به عنوان کرت های فرعی, در یک طرح آماری کرت های یک بار خرد شده, در چارچوب بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار بررسی گردید.میزان 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار عملکرد دانه را افزایش داد (7240 کیلوگرم در هکتار), ولی در اثر افزایش تراکم, بیشترین میزان عملکرد دانه (5336 کیلوگرم در هکتار) در تراکم های 15.4 بوته در متر مربع حاصل شد. برهمکنش نیتروژن و تراکم بوته نیز معنی دار بود. افزودن 80 کیلوگرم نیتروژن و بالاترین سطح تراکم بوته, بیشترین مقدار دانه را تولید کرد (8702 کیلوگرم در هکتار). اختلاف عملکرد میان سطوح مختلف نیتروژن تراکم, به دلیل افزایش شماردانه در شاخه های اصلی خوشه و افزایش شمار خوشه در مترمربع بود. روند تغییرات آهنگ رشد گیاه نیز با روند تغییرات عملکرد دانه هماهنگی داشت. در همه تیمارها, میزان پروتئین دانه با افزایش نیتروژن افزایش یافت, ولی تراکم بوته تاثیر معنی داری بر میزان پروتئین دانه نداشت. ترکیبات فنلی (تانن ها) دانه با افزایش نیتروژن و کاهش تراکم بوته کاهش یافت. میان افزایش نیتروژن و ترکیبات فنلی هم بستگی منفی دیده شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، امیرهوشنگ، و بحرانی، محمدجعفر. (1380). ویژگی های کمی و کیفی عملکرد دانه سورگوم تحت تاثیر نیتروژن و تراکم بوته. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(3)، 117-125. SID. https://sid.ir/paper/438726/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی امیرهوشنگ، بحرانی محمدجعفر. ویژگی های کمی و کیفی عملکرد دانه سورگوم تحت تاثیر نیتروژن و تراکم بوته. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(3):117-125. Available from: https://sid.ir/paper/438726/fa

    IEEE: کپی

    امیرهوشنگ جلالی، و محمدجعفر بحرانی، “ویژگی های کمی و کیفی عملکرد دانه سورگوم تحت تاثیر نیتروژن و تراکم بوته،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 3، pp. 117–125، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/438726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button