Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,169
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

257
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول های نگه دارنده مختلف بر عمر گلجایی گل بریده مریم گل درشت محلات

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 308

چکیده

 گل مریم یکی از گل های بریده سوراخ دار گرمسیری و نیمه گرمسیری است که به طور گسترده در بیشتر نواحی گل کاری ایران کشت می شود. این گل با وجود داشتن پتانسیل بالای عمر پس از برداشت, در منازل خیلی سریع دچار زوال می شود. در این راستا دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی روی گل مریم گل درشت محلات در شرایط منزل و با اعمال سهل انگاری بیشتر مصرف کنند گان یعنی انجام ندادن باز برش انتهای ساقه و تعویض نکردن محلول گلجای, برای یافته محلول نگه دارنده مناسبی که در این شرایط بیشترین عمر گلجایی را داشته باشد, صورت گرفت. در آزمایش اول محلول های نگه دارنده پرنده عبارت بودند از: سوکروز (1, 2 و 3 درصد), تیوسولفات نقره (0.4, 0.8 و 1.2 میلی مولار), نیترات نقره (50, 100 و 150 میلی گرم در لیتر), اسید سیتریک (150, 300 و 450 میلی گرم در لیتر) و آب معمولی به عنوان شاهد. تیو سولفات نقره باعث سوختگی شدید گلچه ها و نیترات نقره نیز باعث پژمردگی گلچه ها و خم شدن انتهای ساقه گل دهنده در روزهای اولیه آزمایش شدند. سوکروز نیز در این شرایط تاثیر مثبتی نداشت و باعث کاهش عمر گل شد.بیشترین عمر گلجایی مربوط به تیمار اسید سیتریک و بعد از آن آب معمولی (شاهد) بود. در آزمایش دوم که برای مشخص تر شدن نقش کیفیت آب و ایزد اسید سیتریک صورت پذیرفت, از اسید سیتریک تهیه شده با آب مقطر گندزدایی شده (150, 300 و 450 میلی گرم در لیتر), آب مقطر گندزدایی شده و آب معمولی به عنوان شاهد استفاده شد و تیمار آب مقطر گندزدایی شده, بیشترین عمر گلجایی را داشته و کمترین طول عمر مربوط به شاهد (آب معمولی) بود. استفاده از اسید سیتریک تهیه شده با آب مقطر گندزدایی شده, تاثیر مطلوبی بر طول عمر گلجایی گل بریده مریم داشت که این تاثیر با افزایش غلظت اسید تا میزان 450 میلی گرم در لیتر رابطه مستقیمی داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوکار، محمدمهدی، و صالحی، حسن. (1385). تاثیر محلول های نگه دارنده مختلف بر عمر گلجایی گل بریده مریم گل درشت محلات. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(3 (ب))، 299-308. SID. https://sid.ir/paper/438894/fa

    Vancouver: کپی

    جوکار محمدمهدی، صالحی حسن. تاثیر محلول های نگه دارنده مختلف بر عمر گلجایی گل بریده مریم گل درشت محلات. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(3 (ب)):299-308. Available from: https://sid.ir/paper/438894/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی جوکار، و حسن صالحی، “تاثیر محلول های نگه دارنده مختلف بر عمر گلجایی گل بریده مریم گل درشت محلات،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 3 (ب)، pp. 299–308، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/438894/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا