مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,076
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن، مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری، با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 172

چکیده

 بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی سیب زمینی (Solanum tuberosum L.), به منظور نگهداری و فناوری آن بسیار بااهمیت می باشد, که از مهم ترین آنها می توان به مقدار قندهای شیرین و اسیدهای آلی سیب زمینی, در ابتدا و طی مدت انبارداری اشاره نمود. البته باید توجه داشت که در این میان, میزان قندهای احیاکننده (گلوکز و فروکتوز) سیب زمینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه سه رقم سیب زمینی مورن, مارفونا و آگریا تهیه, و به صورت خشک تمیز شد. میزان ماده خشک و چگالی آنها تعیین گردید. سپس غده ها در دمای چهار درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 85 درصد, به مدت 15 هفته انبار, و سپس به مدت چهار هفته در درجه حرارت اتاق (25±1oC) نگهداری شد. طی زمان نگهداری, میزان قندهای ساکارز, گلوکز و فروکتوز نمونه های سیب زمینی به صورت هفتگی, هم چنین میزان اسیدهای آلی سیتریک, دی مالیک و دی پیروگلوتامیک به صورت ماهیانه, با استفاده از کروماتوگرافی با کارایی زیاد تعیین گردید. نتایج به دست آمده از طرح کاملا تصادفی با نمونه برداری, و مقایسه میانگین ها به تست دانکن آنالیزشد.میزان کل قندهای احیاکننده و اسیدهای آلی غده های سیب زمینی, طی 15 هفته انبارداری در چهار درجه سانتی گراد افزایش معنی دار, و بعد از نگهداری در درجه حرارت اتاق کاهش معنی داری نشان داد. میزان قندهای احیاکننده رقم آگریا در ابتدای انبارداری, بعد از دوران انبارداری, و پس از نگهداری در درجه حرارت اتاق کمتر از ارقام مورن و مارفونا بود. با توجه به این که رقم آگریا دارای بیشترین میزان ماده خشک و کمترین مقدار ماده قندی احیا کننده می باشد, این رقم می تواند در صنعت چیپس با پودر سیب زمینی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دخانی، شهرام، و ربیعی مطمئن، لادن. (1380). بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن, مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری, با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(1)، 161-172. SID. https://sid.ir/paper/439003/fa

    Vancouver: کپی

    دخانی شهرام، ربیعی مطمئن لادن. بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن, مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری, با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(1):161-172. Available from: https://sid.ir/paper/439003/fa

    IEEE: کپی

    شهرام دخانی، و لادن ربیعی مطمئن، “بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن, مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری, با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 1، pp. 161–172، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439003/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button