مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

153
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه همزمان نسبت سطوح کلسترول، LDL و HDL مایع پلور به سرم در بیماران مبتلا به افوزیون پلور اگزوداتیو و ترانسوداتیو مراجعه کننده به بیمارستان های ولیعصر و قدس اراک در مدت یک سال

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: تجمع مایع در فضای پلور را افزیون پلور می گویند. نخستین گام در تشخیص علت افوزیون پلور توصیف آن به صورت ترانسوداتیو و اگزوداتیو است و این افتراق بر اساس کراتیریای Light انجام می شود. به تازگی پارامتر های دیگری از جمله کلسترول و لیپوپروتئین های مایع پلور نیز برای این منظور پیشنهاد شده اند که معیاری ساده, ارزان, با دسترس آسان ولی متاثر از فاکتور های مختلف در جوامع است. در این مطالعه مقادیر کمی کلسترول, LDL و HDL در بیماران با افوزیون پلور در شهر اراک مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی, 160 بیمار مبتلا به افوزیون پلور مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر و قدس اراک به صورت غیر تصادفی آسان انتخاب شدند و بر اساس کرایتریای Light در دو دسته شامل 80 بیمار با افوزیون ترانسودایی (TPE) و 80 بیمار با افوزیون اگزودایی (EPE) تفکیک شدند. نمونه های خون و مایع پلور به طور همزمان از بیماران گرفته شد و از لحاظ مقادیر کمی کلسترول, LDL و HDL بررسی شدند. کنترااندیکاسیون های آسپیراسیون مایع پلو, مصرف دیورتیک, تری گلیسیرید بالاتر از 400 میلی گرم در دسی لیتر و عدم رضایت بیماران معیار های خروج از مطالعه بودند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون Mann-Whitney تجزیه و تحلیل شدند. سطح معناداری آماری, P<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین و انحراف معیار نسبت های, و در گروه کلسترول سرم LDL سرم HDL سرم افوزیون ترانسودایی مایع پلور به ترتیب 0.32±0.34, 0.33±0.36, 0.28±0.24 و در گروه افوزیون اگزودایی مایع پلور به ترتیب 0.54±0.27, 0.59±0.37 و 0.22±0.34 به دست آمد. در تمامی نسبت ها بین دو گروه تفاوت معنا دار مشاهده شد (P<0.001).نتیجه گیری: با توجه به این که بین مقادیر کلسترول, LDL و HDL مایع به سرم همزمان در افوزیون های پلورال ترانسودایی و اگزودایی تفاوت معنادار وجود دارد, این پارامتر ها و مقادیر کمی به دست آمده می تواند به عنوان کرایتریای جدید در تشخیص نوع افوزیون پلور مطرح  باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی، محمود، فاتح، شاهین، محبعلی، ناهید، و حسن زاده، مهری. (1385). مقایسه همزمان نسبت سطوح کلسترول, LDL و HDL مایع پلور به سرم در بیماران مبتلا به افوزیون پلور اگزوداتیو و ترانسوداتیو مراجعه کننده به بیمارستان های ولیعصر و قدس اراک در مدت یک سال. نشریه جراحی ایران، 14(4)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/440302/fa

    Vancouver: کپی

    امینی محمود، فاتح شاهین، محبعلی ناهید، حسن زاده مهری. مقایسه همزمان نسبت سطوح کلسترول, LDL و HDL مایع پلور به سرم در بیماران مبتلا به افوزیون پلور اگزوداتیو و ترانسوداتیو مراجعه کننده به بیمارستان های ولیعصر و قدس اراک در مدت یک سال. نشریه جراحی ایران[Internet]. 1385؛14(4):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/440302/fa

    IEEE: کپی

    محمود امینی، شاهین فاتح، ناهید محبعلی، و مهری حسن زاده، “مقایسه همزمان نسبت سطوح کلسترول, LDL و HDL مایع پلور به سرم در بیماران مبتلا به افوزیون پلور اگزوداتیو و ترانسوداتیو مراجعه کننده به بیمارستان های ولیعصر و قدس اراک در مدت یک سال،” نشریه جراحی ایران، vol. 14، no. 4، pp. 0–0، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/440302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button