مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کربوهیدراتهای مختلف در رشد Saccharopolyspora erythraea و تولید اریترومایسین

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 423

چکیده

 با توجه به اهمیت ترکیبات محیط کشت در تولید آنتی بیوتیک ها اثر کربوهیدراتهای مختلف گلوکز, مانوز, ریبوز, گالاکتوز, آرابینوز, سوکروز, مالتوز, لاکتوز, دکسترین و نشاسته و ملاس چغندر و نیشکر در تولید اریترومایسین و رشد Saccharopolyspora erythraea در محیط کمپلکس دارای آرد سویا و نمک های معدنی به عنوان اجزا اصلی محیط کشت بررسی شد. مدت دوره فرمانتاسیون 11 روز, دور شیکر rpm240, درجه حرارت 30oC و pH اولیه 6.8 بود. روزانه مقدار اریترومایسین, بیوماس و pH در مایع فرمانتاسیون اندازه گیری شد. نتایج پژوهش نشان داده که تولید اریترومایسین در محیطهای دارای مونوساکاریدها و دی ساکاریدهای مطالعه شده کمتر از پلی ساکاریدهای مورد بررسی بوده است. بیشترین میزان تولید بیوماس در محیط دارای گلوکز مشاهده شده است. رشد سویه در محیط های دارای سوکروز و ملاس چغندر و نیشکر نیز زیاد, ولی کمتر از مقدار به دست آمده در محیط دارای گلوکز بوده است. بیشترین تولید اریترومایسین در محیط دارای دکسترین (0.66g/l) به دست آمده که 4.4 برابر آنتی بیوتیک به دست آمده در محیط دارای گلوکز بوده است. رشد سویه و تولید اریترومایسین در محیط دارای انواع پنتوز کمتر از محیط دارای هگزوزهای مطالعه شده بوده است. در پایان فرمانتاسیون, میزان کربوهیدرات باقیمانده در محیط دارای گلوکز کمتر از دیگر محیط های بررسی شده بوده است. بیشترین کربوهیدرات باقیمانده در محیط های دارای پنتوز به دست آمده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حامدی، جواد، ثقفی نیا، امیراسماعیل، و رستم زا، مهسا. (1383). اثر کربوهیدراتهای مختلف در رشد Saccharopolyspora erythraea و تولید اریترومایسین. مجله علوم دانشگاه تهران، 30(3)، 413-423. SID. https://sid.ir/paper/441290/fa

    Vancouver: کپی

    حامدی جواد، ثقفی نیا امیراسماعیل، رستم زا مهسا. اثر کربوهیدراتهای مختلف در رشد Saccharopolyspora erythraea و تولید اریترومایسین. مجله علوم دانشگاه تهران[Internet]. 1383؛30(3):413-423. Available from: https://sid.ir/paper/441290/fa

    IEEE: کپی

    جواد حامدی، امیراسماعیل ثقفی نیا، و مهسا رستم زا، “اثر کربوهیدراتهای مختلف در رشد Saccharopolyspora erythraea و تولید اریترومایسین،” مجله علوم دانشگاه تهران، vol. 30، no. 3، pp. 413–423، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button