مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

367
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی ماهیان دودی تهیه شده به روش سنتی به لیستریا مونوسایتوژنز و گونه های سالمونلا در ایران

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: در سال های اخیر مصرف آبزیان به ویژه ماهی در ایران روبه افزایش بوده است. در بین این فراورده ها استفاده از ماهی دودی در استان های شمال کشور بسیار متداول است. با توجه به روش تهیه این فرآورده بصورت سنتی و نحوه مصرف (پخت ناکافی) امکان آلودگی آن به برخی از عوامل بیماری زا نظیر لیستریا موناسایتوژنز و گونه های سالمونلا وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه تعیین بار میکروبی و آلودگی ماهی دودی به دو باکتری مورد نظر بوده است.روش کار: تعداد 102 نمونه ماهی دودی شامل 58 نمونه ماهی آزاد (Salmon trutta) و 44 ماهی کپور سرگنده (Hypophthalmichthys nobilis) بالافاصله پس از پایان مرحله دودی شدن به روش سنتی بطور استریل جمع آوری و پس از انتقال به آزمایشگاه طبق روش های استاندارد FDA و APHA از نظر شمارش کلی باکتری ها و آلودگی به لیستریا موناسایتوژنز و گونه های سالمونلا مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: تعداد باکتری های هوازی از 2×102cfu/g تا 6×106cfu/g متغیر بود. لیستریا موناسایتوژنز از 35 نمونه (%34.31) جدا گردید و میزان آلودگی ماهیان کپور سرگنده و آزاد به ترتیب 63.6 و 12.16 درصد تعیین گردید. همچنین در هیچیک از نمونه های مورد مطالعه آلودگی به سالمونلا تایید نگردید.نتیجه گیری: در تمامی کشورهای جهان کنترل میکروبی فرآورده های دریایی همچون سایر مواد غذایی صورت می پذیرد. نتایج مطالعات انجام شده در سایر کشورهای جهان و این مطالعه آلودگی ماهیان دودی تهیه شده به روش سنتی را تایید می نماید. استفاده از روش های صحیح و نوین عمل آوری و استفاده از حرارت کافی در هنگام مصرف این محصولات در پیشگیری از بروز عفونت یا مسمومیت غذایی موثر خواهد بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

توکلی، حمیدرضا، قربانعلی زادگان، مهدی، نجفی، علی، آخوندزاده بستی، افشین، و خاکسار، رامین. (1387). آلودگی ماهیان دودی تهیه شده به روش سنتی به لیستریا مونوسایتوژنز و گونه های سالمونلا در ایران. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 13(42)، 57-60. SID. https://sid.ir/paper/441923/fa

Vancouver: کپی

توکلی حمیدرضا، قربانعلی زادگان مهدی، نجفی علی، آخوندزاده بستی افشین، خاکسار رامین. آلودگی ماهیان دودی تهیه شده به روش سنتی به لیستریا مونوسایتوژنز و گونه های سالمونلا در ایران. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1387؛13(42):57-60. Available from: https://sid.ir/paper/441923/fa

IEEE: کپی

حمیدرضا توکلی، مهدی قربانعلی زادگان، علی نجفی، افشین آخوندزاده بستی، و رامین خاکسار، “آلودگی ماهیان دودی تهیه شده به روش سنتی به لیستریا مونوسایتوژنز و گونه های سالمونلا در ایران،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 13، no. 42، pp. 57–60، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441923/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button