مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

877
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بیهوشی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. (Labiatae بر ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) و ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 106

چکیده

 بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر بیهوشی اسانس آویشن شیرازی بر روی ماهی در دنیا می باشد. در این تحقیق اثر بیهوش کنندگی غلظتهای 50 و 100 قسمت در میلیون (ppm) اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) روی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با میانگین وزنی 4±40 گرم و ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 2±15 گرم مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی, درجه حرارت آب 16 تا 17 درجه سانتیگراد, اکسیژن محلول 0.2±7 میلی گرم در لیتر و pH=8 بود. میانگین زمان رسیدن به مرحله بیهوشی کامل در غلظت های 50 و 100 قسمت در میلیون چه در ماهی آژاد و چه در ماهی قزل آلا بترتیب 3 و 2 دقیقه بود و میانگین زمان ایجاد تعادل و زمان برگشت از بیهوشی بترتیب 3 و 2 دقیقه بود. در مقایسه بین زمان ایجاد بیهوشی و زمان برگشت از بیهوشی با غلظت های 50ppm و 100ppm در هر دو نوع از ماهی ها, اختلاف معنی دار وجود داشت (P<0.0001).ماهی های بیهوش شده با غلظت 100ppm پس از انتقال به آب عاری از اسانس آویشن برای مدت زمان 30 دقیقه آرام بودند و نسبت به محرک ضعیف خارجی (لمسی) واکنشی از خود نشان نمی دادند.در مقایسه میان زمان رسیدن به مرحله بیهوشی و زمان برگشت از بیهوشی با غلظت های مختلف اسانس آویشن, اختلاف معنی داری بین ماهی آزاد و ماهی قزل آلا وجود نداشت (P>0.05).این تحقیق نشان می دهد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات بیهوش کنندگی است ولی بدلیل ایجاد عوارض شدید تنفسی غیر قابل برگشت و دفرمه شدن ماهی که مغایر با اخلاق شیلاتی است (مرگ همراه با زجر) بکارگیری آن در مقایسه با دیگر مواد بیهوش کننده موجود توصیه نمی شود و فقط از غلظت 15 تا 20ppm می توان بعنوان آرام بخش جهت کاهش استرس به هنگام هر نوع دستکاری ماهی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شریف روحانی، مصطفی، حقیقی، مسعود، عصاییان، حسین، و لشتوآقایی، غلامرضا. (1386). بررسی اثر بیهوشی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. (Labiatae بر ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) و ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 16(4)، 99-106. SID. https://sid.ir/paper/441983/fa

Vancouver: کپی

شریف روحانی مصطفی، حقیقی مسعود، عصاییان حسین، لشتوآقایی غلامرضا. بررسی اثر بیهوشی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. (Labiatae بر ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) و ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1386؛16(4):99-106. Available from: https://sid.ir/paper/441983/fa

IEEE: کپی

مصطفی شریف روحانی، مسعود حقیقی، حسین عصاییان، و غلامرضا لشتوآقایی، “بررسی اثر بیهوشی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss. (Labiatae بر ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) و ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 16، no. 4، pp. 99–106، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441983/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button