مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

126
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف لیزین و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم گذار

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 164

چکیده

 به منظور تعیین اثر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین و پروتئین بر عملکرد مرغان تخم گذار, آزمایشی با 240 قطعه از نژادهای لاین W-36, و یا 10 نوع جیره غذایی به صورت فاکتوریل 5´ 2, در چارچوب یک طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. در این جیره ها پنج سطح لیزین شامل 0.56, 0.62, 0.69, 0.76 و 0.83 درصد جیره, که به ترتیب 20 و 10 درصد کمتر از توصیه NRC, توصیه NRC و 10 و 20 درصد بیشتر از توصیه NRC می باشند, در دو سطح پروتئین 13 و 14 درصد مورد مقایسه قرار گرفت. در طی سه ماه دوره آزمایش, میزان تولید, وزن و تولید توده ای تخم مرغ, به همراه ضریب تبدیل غذا و میزان مصرف خوراک, پروتئین و لیزین اندازه گیری, و داده های مربوط به هر ماه, و نیز داده های کل دوره آزمایش تجزیه و تحلیل آماری شد.نتایج نشان داد که سطح 0.76 لیزین و بالاتر از آن, یعنی 10 و 20 درصد بیشتر از توصیه NRC, از گروه 13 درصد پروتئین به طور معنی داری (P<0.05) میزان تولید و تولید توده ای تخم مرغ بالاتر و نیز ضریب تبدیل بهتری را نسبت به سطوح پایین تر لیزین باعث شد, در حال که وزن تخم مرغ اختلاف معنی داری نشان نداد. درگروه 14 درصد پروتئین, تفاوت عملکرد میان تیمارهای حاوی سطوح مختلف لیزین به مراتب کمتر از گروه 13 درصد پروتئین بود. پایین ترین سطح لیزین (0.56 درصد) از نظر تولید تخم مرغ, تولید توده ای و ضریب تبدیل, به طور معنی دار(P<0.05) وضعیت بدتری نسبت به تیمارهای حاوی سطوح بالاتر در این گروه داشت. در مجموع, در گروه 14 درصد پروتئین بهترین عملکرد متعلق به تیمار حاوی 0.62 درصد لیزین بود (10 درصد کمتر از توصیه NRC). گروه 14 درصد پروتئین به طور معنی داری (P<0.05) میزان تولید تخم مرغ, تولید توده ای و مصرف خوراکی بالاتری داشت, ولی در وزن تخم مرغ و ضریب تبدیل اختلاف معنی داری دیده نشد. میان تیمارهای حاوی سطوح مختلف لیزین, در هر دو گروه پروتئینی, بهترین و اقتصادی ترین عملکرد متعلق به سطح 0.76 درصد لیزین از گروه 13 درصد پروتئین بود. نتایج این پژوهش نشان داد که در مورد مرغان تخم گذاری که نقطه فراز تولید خود را گذرانده اند, می توان با کاستن از سطح پروتئین جیره و افزودن سطح اسید آمینه محدود کننده عملکردی مناسب و در حد جیره هایی با پروتئین زیاد به دست آورد, و از این راه تولید اقتصادی تری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بویه، مهرداد، پوررضا، جواد، و سمیع، عبدالحسین. (1380). اثر سطوح مختلف لیزین و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم گذار. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(4)، 151-164. SID. https://sid.ir/paper/442292/fa

    Vancouver: کپی

    بویه مهرداد، پوررضا جواد، سمیع عبدالحسین. اثر سطوح مختلف لیزین و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم گذار. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(4):151-164. Available from: https://sid.ir/paper/442292/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد بویه، جواد پوررضا، و عبدالحسین سمیع، “اثر سطوح مختلف لیزین و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم گذار،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 4، pp. 151–164، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442292/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button