مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از ساکارز، بعنوان یک محافظ اسمزی در افزایش مقاومت آزولا (Azolla filiculoides Lam.) به تنش شوری و گرما

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 تاثیر افزودن 2.75 تا 11 مول ساکارز در محیط کشت آزولا (Azolla filiculoides Lam.) بعنوان یک محافظ اسمزی, بر زمان دو برابر شدن آزولا, درصد بقا و درصد شادابی, در شرایط تنش شوری (هدایت الکتریکی 7 تا 18.8 میلی زیمنس بر سانتیمتر) و تنش گرمای شدید (42.36 درجه سانتیگراد), با شرایط محیطی بهینه (دمای 24.18 درجه سانتیگراد, هدایت الکتریکی 0.65 میلی زیمنس بر سانتیمتر و شدت نور 2100 لوکس) در قالب دو طرح آزمایشی بلوکهای کاملا تصادفی با 4 تکرار, در اطاقک رشد,  مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط بهینه رشد (عدم وجود تنش گرما), افزودن مقادیر مختلف ساکارز به محیط کشت هایی با شوری 0.65, 7.8 و 18 میلی زیمنس بر سانتیمتر, اختلاف معنی داری بر درصد شادابی (P<0.01) و درصد بقا (P<0.05) آزولا نسبت به محیط کشت شاهد (فاقد ساکارز) ایجاد نکرد. در تنش گرمای شدید (42.36 درجه سانتیگراد) و تنش شوری متوسط (9.1 میلی زیمنس بر سانتیمتر), افزودن 5.5 مول ساکارز به محیط کشت, باعث افزایش معنی دار درصد شادابی (P<0.01) و درصد بقا (P<0.05) آزولا نسبت به محیط کشت شاهد (فاقد ساکارز) شد. در تنش گرمای شدید, افزودن 5.5 مول ساکارز به آب دریای خزر, باعث افزایش معنی دار سرعت رشد آزولا (کاهش زمان دو برابر شدن), نسبت به شوری های کمتر شد .(P<0.05)

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اصفیا، محمود، قلاوند، امیر، حیدری شریف آبادی، حسین، نظامی بلوچی، شعبانعلی، و نورمحمدی، قربان. (1387). استفاده از ساکارز, بعنوان یک محافظ اسمزی در افزایش مقاومت آزولا (Azolla filiculoides Lam.) به تنش شوری و گرما. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 17(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/442906/fa

    Vancouver: کپی

    اصفیا محمود، قلاوند امیر، حیدری شریف آبادی حسین، نظامی بلوچی شعبانعلی، نورمحمدی قربان. استفاده از ساکارز, بعنوان یک محافظ اسمزی در افزایش مقاومت آزولا (Azolla filiculoides Lam.) به تنش شوری و گرما. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1387؛17(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/442906/fa

    IEEE: کپی

    محمود اصفیا، امیر قلاوند، حسین حیدری شریف آبادی، شعبانعلی نظامی بلوچی، و قربان نورمحمدی، “استفاده از ساکارز, بعنوان یک محافظ اسمزی در افزایش مقاومت آزولا (Azolla filiculoides Lam.) به تنش شوری و گرما،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 17، no. 2، pp. 0–0، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button