مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نمک های کلسیمی اسیدهای چرب بر صفات تولیدی مرغان تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 201

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر نمک های کلسیمی اسید چرب بر صفات تولیدی مرغهای تخمگذار اجرا گردید. در این آزمایش ابتدا نمک کلسیمی اسید چرب ساخته شد و سپس انرژی متابولیسمی تصحیح شده برای ازت اسید چرب و نمک کلسیمی آن به روش بیولوژیکی و با استفاده از روش تجزیه ضریب تابعیت تعیین گردید. انرژی متابولیسمی تصحیح شده برای ازت اسید چرب و نمک کلسیمی آن به ترتیب 6588 (کیلوکالری بر کیلوگرم) و 5760 (کیلوکالری بر کیلوگرم) برآورد گردید. سپس به منظور بررسی اثر اسید چرب و نمک های کلسیمی آن بر صفات تولیدی مرغهای تخمگذار, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 گروه آزمایشی در 3 تکرار بر روی 189 قطعه مرغ تخمگذار از نژاد لگهورن سفید, آمیخته تجاری "های-لاین" در سن 52 هفتگی با تولید تخم مرغ و وزن بدن یکسان انجام شد و دوره آزمایش 12 هفته بود. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره شاهد, 2) جیره حاوی 5/1 درصد اسید چرب, 3) جیره حاوی 3 درصد اسید چرب, 4) جیره حاوی 4.5 درصد اسید چرب, 5) جیره حاوی 1.5 درصد نمک کلسیمی, 6) جیره حاوی 3 درصد نمک کلسیمی, 7) جیره حاوی 4.5 درصد نمک کلسیمی. بین جیره های آزمایشی اختلاف معنی داری (P<0/05) در وزن تخم مرغ, کیفیت داخلی تخم مرغ, وزن و درصد پوسته مشاهده نگردید. اما بین جیره های آزمایشی از نظر درصد تخمگذاری, تولید روزانه تخم مرغ, مصرف خوراک, ضریب تبدیل غذایی و هزینه خوراک به ازای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0/05). بیشترین درصد تخمگذاری, تولید روزانه تخم مرغ (گرم روز مرغ) و مطلوبترین ضریب تبدیل و هزینه خوراک برای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ مربوط به جیره حاوی 4.5 درصد نمک اسید چرب بود. بیشترین میزان مصرف خوراک متعلق به جیره شاهد و کمترین آن مربوط به جیره حاوی 3 درصد نمک اسید چرب بود. نتایج نشان داد که استفاده از اسیدهای چرب تا میزان 4.5 درصد در جیره و همچنین نمک های کلسیمی اسید چرب تا سطح 3 درصد جیره می تواند عملکرد مرغهای تخمگذار را بهبود بخشد و هزین هخوراک به ازای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ را کاهش دهد. همچنین سطح 3 درصد نمک کلسیمی در جیره می تواند به خوبی جایگزین سطوح تا 4.5 درصد اسید چرب گردد ولی سطح 4.5 درصد نمک کلسیمی باعث عملکرد بهتر مرغ تخمگذار در مقایسه با جیره شاهد نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طالبیان مسعودی، علیرضا، شیوازاد، محمود، نیک خواه، علی، و لطف الهیان، هوشنگ. (1379). اثر نمک های کلسیمی اسیدهای چرب بر صفات تولیدی مرغان تخمگذار. علوم کشاورزی ایران، 31(1)، 191-201. SID. https://sid.ir/paper/444702/fa

    Vancouver: کپی

    طالبیان مسعودی علیرضا، شیوازاد محمود، نیک خواه علی، لطف الهیان هوشنگ. اثر نمک های کلسیمی اسیدهای چرب بر صفات تولیدی مرغان تخمگذار. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1379؛31(1):191-201. Available from: https://sid.ir/paper/444702/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا طالبیان مسعودی، محمود شیوازاد، علی نیک خواه، و هوشنگ لطف الهیان، “اثر نمک های کلسیمی اسیدهای چرب بر صفات تولیدی مرغان تخمگذار،” علوم کشاورزی ایران، vol. 31، no. 1، pp. 191–201، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/444702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button