مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

895
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

266
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از روش های مختلف تغذیه مرحله ایی بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 73

چکیده

 جهت بررسی اثر اعمال روش تغذیه مرحله ای در طول دوره تخمگذاری بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی اصفهان در شرایط سالن تحقیق حاضر انجام گرفت. بدین منظور با وجود چهار روش تغذیه مرحله ای (چهار تیمار) و در اختیار داشتن 14 قفس زمینی آزمایش حاضر در قالب یک طرح کاملا تصادفی نامتعادل انجام شد. جیره غذایی مورد استفاده در این آزمایش دارای 2500 کیلوکالری انرژی قابل سوخت و ساز و 15 درصد پروتئین خام بود. تا سن 24 هفتگی مقدار خوراک مصرفی همه پرندگان مشابه بود. از سن 25 هفتگی میزان خوراک اختصاصی برای گروه های مختلف به صورت تدریجی ولی با شدت های متفاوت افزایش یافت, بطوریکه در دوره اوج تولید (34-29 هفتگی) خوراک گروههای آزمایشی 1, 2, 3 و 4 به ترتیب 120, 130, 140 و 150 گرم در روز بود و پس از آن تا سن 50 هفتگی به موازات کاهش تولید مقادیر فوق برای هر یک از گروهها بطور جداگانه و تدریجی کاهش یافت. از سن 51 هفتگی تا آخر دوره آزمایش (64 هفتگی) نیز مقدار 115 گرم خوراک در روز به ازای هر مرغ برای همه گروهها در نظر گرفته شد. صفات مورد اندازه گیری در طول دوره آزمایش شامل درصد تولید, وزن تخم مرغ, تولید توده ای تخم مرغ, ضریب تبدیل غذایی و برخی از صفات کیفی تخم مرغ های تولیدی بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که چهار روش تغذیه مرحله ایی تاثیر معنی داری بر میانگین درصد تولید, تولید توده ای و صفات کیفی تخم مرغ نداشت. با این وجود تفاوت بین تیمار 1 و 4 از نظر میانگین وزن تخم مرغ (52.8 در مقایسه با 53.7), ضریب تبدیل غذایی (3.9 در مقایسه با 4.2), میزان انرژی و پروتئین مصرفی برای تولید هر تخم مرغ (به ترتیب 521.1 و 31.3 در مقایسه با 571.1 کیلوکالری و 34.3 گرم) در کل دوره آزمایش (64-25 هفتگی) و همچنین میانگین وزن بدن مرغها در پایان دوره آزمایش معنی دار (p<0.05) بود. بطور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد که با اعمال برنامه تغذیه مرحله ای از ابتدای دوره تولید و افزایش تدریجی خوراک تا تخصیص روزانه 120 و یا حداکثر 130 گرم در زمان حداکثر تولید و سپس کاهش آن, در مقایسه با مقادیر 140 و 150 گرم در روز, می توان عملکرد مناسبی را از توده مرغان بومی مورد مطالعه انتظار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قیصری، عباسعلی، عفیفیان، علی، پوررضا، جواد، جهان فر، حسن، و شیخ هادیان، حسین. (1387). اثر استفاده از روش های مختلف تغذیه مرحله ایی بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی اصفهان. پژوهش و سازندگی، 21(1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان)، 65-73. SID. https://sid.ir/paper/444795/fa

    Vancouver: کپی

    قیصری عباسعلی، عفیفیان علی، پوررضا جواد، جهان فر حسن، شیخ هادیان حسین. اثر استفاده از روش های مختلف تغذیه مرحله ایی بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی اصفهان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان):65-73. Available from: https://sid.ir/paper/444795/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی قیصری، علی عفیفیان، جواد پوررضا، حسن جهان فر، و حسین شیخ هادیان، “اثر استفاده از روش های مختلف تغذیه مرحله ایی بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ های بومی اصفهان،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان، pp. 65–73، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/444795/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button