مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,104
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

311
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش پتاسیم و کلسیم بر تغییرات نسبت پتاسیم به کلسیم (K/Ca) و بهبود کیفیت میوه های سیب در شهرستان نقده

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 84

چکیده

 پتاسیم و کلسیم دو عنصر مهم در تعیین کیفیت میوه ها به ویژه سیب به شمار می روند. با توجه به تاثیرات متقابل بین این دو عنصر, مصرف متعادل هر یک از آنها جهت تنظیم نسبت پتاسیم به کلسیم حیاتی است و ضرورت دارد این نسبت در حد متعادلی نگه داشته شود. به منظور افزایش سفتی بافت میوه سیب, افزایش طول عمر انباری آن و تعیین بهترین نسبت پتاسیم به کلسیم در میوه, آزمایشی در نقده در سال زراعی 80-1379 با 9 تیمار در 5 تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی روی پایه بذری درختان 25 ساله رقم گلدن دلیشس (Golden delicious) انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از تیمار 1= شاهد (کودهای ازت, فسفر و کودهای حیوانی به صورت پخش سطحی), تیمار 2= T1 + کودهای میکرو به صورت چالکود, تیمار 3= T2 + کلرور پتاسیم بر اساس آزمون خاک, تیمار 4= T3 + محلول پاشی کلرور کلسیم نیم درصد در چهار مرحله, تیمار 5= T3 + محلول پاشی کلرور کلسیم نیم درصد در هشت مرحله, تیمار 6= T2 + محلول پاشی کلرور پتاسیم 50 درصد بالای آزمون خاک, T6=7+ محلول پاشی کلرور کلسیم نیم درصد در چهار مرحله, تیمار +T6=8 محلول پاشی کلرور کلسیم نیم در صد هشت مرحله, تیمار +T2=9 سولفات پتاسیم 50 درصد بالای آزمون خاک + محلول پاشی کلرور کلسیم نیم درصد در هشت مرحله.نتایج این بررسی نشان داد که سفتی بافت میوه سیب پس از محلول پاشی کلرور کلسیم در مقایسه با وقتی که میوه نسبت بالایی از پتاسیم بدون محلول پاشی کلسیم دریافت کند, بالا می رود. بیشترین سفتی مربوط به تیمار هشت )3.85 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) با هشت مرحله محلول پاشی کلرور کلسیم بود. در حالی که تیمار ششم با مصرف 50 درصد بالای آزمون خاک پتاسیم و بدون محلول پاشی کلسیم پایین ترین میزان سفتی )3.11 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع( را به دست داد. لذا اختلاف میانگین سفتی بافت میوه در تیمارها در سطح 5 درصد معنی دار بود. سایر صفات کیفی میوه نظیر pH, اسیدیته, مواد جامد قابل حل, اختلاف معنی داری در بین تیمارها نشان ندادند. نسبت پتاسیم به کلسیم میوه ها در تیمار شاهد (K/Ca=44) بود که به حدود (K/Ca=58) در تیمار ششم افزایش یافت, اما در تیمار هشتم با مصرف متعادل کود و هشت مرحله محلول پاشی کلرور کلسیم نیم درصد این نسبت به محدوده (K/Ca=23) کاهش یافت. در نود روز بعد از انبارداری تیمارها روی سفتی بافت میوه هیچگونه اثری نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دیلمقانی حسنلویی، محمدرضا، طاهری، مهدی، و ملکوتی، محمدجعفر. (1383). برهمکنش پتاسیم و کلسیم بر تغییرات نسبت پتاسیم به کلسیم (K/Ca) و بهبود کیفیت میوه های سیب در شهرستان نقده. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 5(20)، 71-84. SID. https://sid.ir/paper/445447/fa

    Vancouver: کپی

    دیلمقانی حسنلویی محمدرضا، طاهری مهدی، ملکوتی محمدجعفر. برهمکنش پتاسیم و کلسیم بر تغییرات نسبت پتاسیم به کلسیم (K/Ca) و بهبود کیفیت میوه های سیب در شهرستان نقده. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1383؛5(20):71-84. Available from: https://sid.ir/paper/445447/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا دیلمقانی حسنلویی، مهدی طاهری، و محمدجعفر ملکوتی، “برهمکنش پتاسیم و کلسیم بر تغییرات نسبت پتاسیم به کلسیم (K/Ca) و بهبود کیفیت میوه های سیب در شهرستان نقده،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 5، no. 20، pp. 71–84، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/445447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button