مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

135
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پیشگیری عصاره آبی Aloe vera بر قند، انسولین و لیپو پروتئین های سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 23

چکیده

 مقدمه: صبر زرد (Aloe Vera), از گیاهان دارویی است که به عنوان کاهش دهنده قند خون استفاده می شود. چون مصرف غذای سرشار از فرکتوز موجب افزایش مقاومت به انسولین می شود, در این مطالعه, اثر عصاره آبی آلوورا بر قند, انسولین و لیپوپروتئین های سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فرکتوز مورد بررسی قرارگرفت.روش ها: این بررسی بر روی 45 سر موش صحرایی نر از نژاد Wistar - Albino انجام شد: گروه شاهد سالم (A) که در تمام مدت مطالعه از آب و غذای معمولی استفاده کرد و 4 گروه آزمودنی E, D,C  و (n=9) B که در این مدت از آب آشامیدنی سرشار از فرکتوز (به نسبت 10% وزنی - حجمی) و مقادیر صفر, 100, 150 و 200 mg/kg عصاره آبی آلوورا به مدت 4 هفته از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره, طی بیهوشی کامل, خونگیری از وریدهای گردن انجام و قند خون, انسولین و لیپوپروتئین های سرم اندازه گیری شد. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار رایانه ایSPSS  ویرایش 11 و آزمون های آماری آنالیز واریانس و توکی و تست کای زوج آنالیز گردید. نتایج به صورت Mean±SE گزارش و اختلافات آماری با P<0.05 معنی دار تلقی شد.یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که میزان قند خون و انسولین سرم گروه E نسبت به مقدار این کمیت ها درگروه B کاهش و میزان HDL گروه های D و E نسبت به مقدار این کمیت در گروه B افزایش معنی داری (P=0.05, P=0.04, P=0.01) نشان داد. به علاوه میزان مصرف آب در دو گروه D و E نسبت به گروه B کاهش معنی داری (P=0.02, P=0.004) نشان داد ولی میزان مصرف غذا در گروه E نسبت به گروه B افزایش معنی داری (P=0.03) نشان داد. همچنین وزن نهایی گروه E نیز نسبت به وزن نهایی گروه B کاهش معنی داری (P=0.03) نشان داد.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که عصاره آبی آلوورا موجب بهبود قند خون, انسولین و لیپوپروتئین های سرم در موش های صحرایی دریافت کننده فروکتوز بالا همراه آب آشامیدنی می شود. ساز و کار دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرکی، محمدرضا، میرشکاری، حمیده، شهرکی، احمدرضا، و شهرکی، الهام. (1388). اثر پیشگیری عصاره آبی Aloe vera بر قند, انسولین و لیپو پروتئین های سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(1 (پیاپی 30))، 17-23. SID. https://sid.ir/paper/445621/fa

    Vancouver: کپی

    شهرکی محمدرضا، میرشکاری حمیده، شهرکی احمدرضا، شهرکی الهام. اثر پیشگیری عصاره آبی Aloe vera بر قند, انسولین و لیپو پروتئین های سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1388؛9(1 (پیاپی 30)):17-23. Available from: https://sid.ir/paper/445621/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا شهرکی، حمیده میرشکاری، احمدرضا شهرکی، و الهام شهرکی، “اثر پیشگیری عصاره آبی Aloe vera بر قند, انسولین و لیپو پروتئین های سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. 1 (پیاپی 30)، pp. 17–23، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/445621/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button