مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

467
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تیمارهای مختلف با اسیدهای کلریدریک و استیک بر کیفیت و راندمان استخراج ژلاتین از پوست سپر ماهی گزنده (Himantura gerrardi)

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

ژلاتین ماهی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود دارای کاربردهای متنوع و ارزش اقتصادی بالایی می باشد که آنرا از ژلاتین دامی متمایز نموده است. به منظور بهینه سازی شرایط و روش استخراج این نوع ژلاتین سیزده تیمار با غلظت های مختلف از اسید کلریدریک و اسید استیک در زمانهای متفاوت بر روی پوست سپر ماهی گزنده (Himantura gerrardi), از گونه های غالب سپر ماهیان خلیج فارس و دریای عمان, مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج آزمایشات شناسایی کیفی نمونه ها نشان داد که براساس استانداردهای موجود, تمامی فرآورده های حاصل ژلاتین می باشند. حداقل غلظت برای تشکیل ژل نمونه ها بین 2-3 درصد متغیر بوده است. تیمار اسید کلریدریک با غلظت 0.4 درصد در درجه حرارت 70 درجه سانتیگراد و زمان 90 دقیقه در مقایسه با سایر تیمارها دارای عملکرد بهتری بود. راندمان استحصال ژلاتین با تیمار یاد شده 15.6% برآورد گردید که از این حیث بالاتر از سایر تیمارها قرار گرفته و با اغلب آنها اختلاف معنی دار آماری نشان داده است (p<0.05). ژلاتین استحصال شده توسط این تیمار دارای ازت کل 15.7%, رطوبت 6.9%, خاکستر 1.5%,p H=9.5 و دامنه درجه حرارت ذوب بین 25-22 درجه سانتیگراد بود. نتایج بازگو کننده این موضوع است که جهت استحصال ژلاتین از پوست سپر ماهی گزنده اسید کلریدریک در مقایسه با اسید استیک که یک اسید آلی است دارای عملکرد بهتری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، سیدحسن. (1383). اثر تیمارهای مختلف با اسیدهای کلریدریک و استیک بر کیفیت و راندمان استخراج ژلاتین از پوست سپر ماهی گزنده (Himantura gerrardi). پژوهش و سازندگی، 17(4 (پی آیند65) در امور دام و آبزیان)، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/445893/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی سیدحسن. اثر تیمارهای مختلف با اسیدهای کلریدریک و استیک بر کیفیت و راندمان استخراج ژلاتین از پوست سپر ماهی گزنده (Himantura gerrardi). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(4 (پی آیند65) در امور دام و آبزیان):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/445893/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسن جلیلی، “اثر تیمارهای مختلف با اسیدهای کلریدریک و استیک بر کیفیت و راندمان استخراج ژلاتین از پوست سپر ماهی گزنده (Himantura gerrardi)،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 4 (پی آیند65) در امور دام و آبزیان، pp. 49–56، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/445893/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button