مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی باقیمانده حشره کش اتیون در خیار گلخانه ای و کاهش آن با روش های مختلف: مطالعه موردی شهر همدان در سال 1394

صفحات

 صفحه شروع 310 | صفحه پایان 314

چکیده

 سابقه و هدف: در این مطالعه باقی مانده حشره کش اتیون در خیار گلخانه ای و تاثیر برخی فرآیندهای موثر در کاهش آن قبل از مصرف در طی سال 1394 در گلخانه های شهر همدان مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: پنج گلخانه به صورت تصادفی انتخاب و طی فصل بهار تعداد 90 نمونه برداشت و تاثیر مهم ترین تیمارها شامل شستشو به مدت دو دقیقه و نگهداری برای زمان های مختلف بر باقیمانده سم مورد بررسی قرار گرفت. برای سنجش باقی مانده سم از دستگاه HPLC استفاده شد.یافته ها: بیش ترین و کم ترین باقی مانده اتیون یک ساعت بعد از سمپاشی برابر 1.63 و 1.31 میلی گرم برکیلوگرم اندازه گیری شد که بیش تر از حدود مجاز باقی مانده0.5mg/kg  می باشد. ذخیره سازی به مدت 24 ساعت باعث کاهش باقی مانده سم به طور میانگین به میزان 43.2 درصد مقدار اولیه شد و فرآیند شستشو به مدت دو دقیقه در زیرآب به طور میانگین موجب 52.7 درصد کاهش مقدار باقیمانده سم شد.استنتاج: درصورت عدم مدیریت در میزان مصرف سم و هم چنین عدم رعایت دوره کارنس یا عدم شستشوی مناسب, مقدار باقی مانده می تواند بیش تر از حد مجاز بوده و تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان در طولانی مدت باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرمغانی، امین، شکوهی، رضا، صمدی، محمدتقی، لیلی، مصطفی، و روشنایی، قدرت اله. (1394). ارزیابی باقیمانده حشره کش اتیون در خیار گلخانه ای و کاهش آن با روش های مختلف: مطالعه موردی شهر همدان در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 25(133)، 310-314. SID. https://sid.ir/paper/44670/fa

    Vancouver: کپی

    پیرمغانی امین، شکوهی رضا، صمدی محمدتقی، لیلی مصطفی، روشنایی قدرت اله. ارزیابی باقیمانده حشره کش اتیون در خیار گلخانه ای و کاهش آن با روش های مختلف: مطالعه موردی شهر همدان در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1394؛25(133):310-314. Available from: https://sid.ir/paper/44670/fa

    IEEE: کپی

    امین پیرمغانی، رضا شکوهی، محمدتقی صمدی، مصطفی لیلی، و قدرت اله روشنایی، “ارزیابی باقیمانده حشره کش اتیون در خیار گلخانه ای و کاهش آن با روش های مختلف: مطالعه موردی شهر همدان در سال 1394،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 25، no. 133، pp. 310–314، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button