مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغذیه طبیعی تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) در سواحل جنوبی دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 بررسی رژیم غذای طبیعی تاسماهی ایرانی بر روی دستگاه گوارش 52 عدد ماهی که بوسیله تور ترال از 85 ایستگاه در اعماق 2 تا 100 متری در فصول تابستان و زمستان 1385, در سواحل جنوبی دریای خزر در 3 استان گیلان, مازندران و گلستان صید شدند, انجام گردید. وزن متوسط نمونه ماهیان 1±332.8 گرم و طول کل آنها 1±37.7 سانتیمتر بود. در این مطالعه در محتویات دستگاه گوارش تاسماهی ایرانی تعداد 11 نوع ماده غذایی شامل گاو ماهیان (Gobiidae), مایسیده (Mysidae), گاماروس (Gammaridae), نرئیس (Nereidae), آمفارتیده (Amphartidae), سودوکومائیده (Pseudocumidae), سگ ماهیان (Clupeidae), سوزن ماهیان (Syngnathidae), اسکروبیکولاریده (Scrobicularidae), حشرات (Insect) وکاردیده (Cardiidae) شناسایی گردید. بیشترین فراوانی در استانهای گیلان, گلستان و مازندران بترتیب مربوط به گاو ماهیان(Gobiidae) و آمفارتیده (Ampharetidae) بود. بیشترین تنوع غذایی در استان مازندران با 9 نوع ماده غذایی و کمترین تنوع غذایی در استان گلستان با 4 نوع ماده غذایی, مشاهده شد. اگرچه کرمهای پرتار (Nereidae), بیشترین تراکم موجودات کفزی (49 درصد) را در سواحل جنوبی دریای خزر بخود اختصاص داده‎اند اما نرئیده از لحاظ اهمیت غذایی در رده دوم و سوم در رژیم غذایی تاسماهی ایرانی می‎باشند. مقایسه میانگین ضریب چاقی در 3 استان نشان داد که ماهیان در هر 3 استان, از نظر رشد در شرایط نسبتا متوسطی قرار دارند (0.4>K >3.0). با استفاده از آزمون Tukey, مشخص گردید که ضریب چاقی و شاخص معده فاقد اختلاف معنی دار در این استانها بودند لیکن میانگین شاخص تهی بودن معده, اختلاف معنی‎داری بین سه استان را نشان داد ( (P<0.05.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ایمان پورنمین، جاوید، حیدری، صنم، منصف راد، فاطمه، و جوشیده، هاشم. (1387). بررسی تغذیه طبیعی تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) در سواحل جنوبی دریای خزر. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 17(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/447450/fa

    Vancouver: کپی

    ایمان پورنمین جاوید، حیدری صنم، منصف راد فاطمه، جوشیده هاشم. بررسی تغذیه طبیعی تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) در سواحل جنوبی دریای خزر. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1387؛17(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/447450/fa

    IEEE: کپی

    جاوید ایمان پورنمین، صنم حیدری، فاطمه منصف راد، و هاشم جوشیده، “بررسی تغذیه طبیعی تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) در سواحل جنوبی دریای خزر،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 17، no. 2، pp. 0–0، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/447450/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button