مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مکمل متیونین و لایزین بر روند رشد، کارایی غذا، قابلیت هضم و ترکیب بدن فیل ماهی پرورشی (Huso huso) تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 134

چکیده

 بررسی حاضر به منظور ارزیابی اثرات مکمل های لایزین و متیونین بر عملکرد رشد, ترکیب بدن و قابلیت هضم فیل ماهی جوان (Huso huso) پرورشی تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا, طراحی و اجرا گردید. چهار جیره آزمایشی بر پایه پروتئین سویا (جیره شاهد, بدون لایزین و متیونین), جیره 1 (فقط لایزین), جیره 2 (فقط متیونین) و جیره 3 (حاوی لایزین و متیونین) فرموله شدند. تعداد 240 عدد ماهی با وزن متوسط 144.6±4.64 گرم با 3 تکرار در هر تیمار با یکی از 4 جیره آزمایشی به مدت 12 هفته تغذیه شدند. مکمل لایزین و متیونین به جیره پایه محتوی 344 گرم بر کیلوگرم کنجاله سویا به مقدار 22.02 و 12.94 گرم بر کیلوگرم ماده خشک جیره اضافه شد. شاخصهای وزن نهایی, درصد افزایش وزن بدن, شاخص رشد ویژه, نسبت بازده پروتئین, ضریب چاقی, ضریب تبدیل غذایی, میزان پروتئین ماهیچه و قابلیت هضم ظاهری پروتئین ماهیانی که از محتوی مکمل لایزین + متیونین تغذیه کرده بودند, بطور معنی داری (P≤0.05) از ماهیان تغذیه شده از سایر جیره ها مناسبتر بود. هیچگونه اختلاف معنی داری در شاخصهای فوق الذکر در ماهیانی که از جیره های 2 و 3 تغذیه کرده بودند, مشاهده نشد. شاخصهای رشد, ترکیب لاشه, قابلیت هضم ظاهری پروتئین, چربی و ماده خشک در ماهیانی که از جیره شاهد تغذیه کرده بودند, بطور معنی داری پائین تر از ماهیانی بود که از جیره های محتوی لایزین, متیونین یا ترکیب لایزین, متیونین تغذیه کرده بودند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان نمود, فیل ماهی جوان پرورشی (Huso huso) می تواند بطور موثری از مکمل اسید آمینه لایزین (L-lysin) بمیزان 22.02 گرم در کیلوگرم جیره و متیونین (DL-metionine) بمیزان 12.94 گرم در کیلوگرم در جیره پایه محتوی 344 گرم در کیلوگرم کنجاله سویا برای ترکیب لاشه, کارایی رشد و تغذیه بهتر استفاده نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی، محمود، پورکاظمی، محمد، سیدحسنی، میرحامد، و پورعلی، حمیدرضا. (1395). اثر مکمل متیونین و لایزین بر روند رشد, کارایی غذا, قابلیت هضم و ترکیب بدن فیل ماهی پرورشی (Huso huso) تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(1)، 119-134. SID. https://sid.ir/paper/4477/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی محمود، پورکاظمی محمد، سیدحسنی میرحامد، پورعلی حمیدرضا. اثر مکمل متیونین و لایزین بر روند رشد, کارایی غذا, قابلیت هضم و ترکیب بدن فیل ماهی پرورشی (Huso huso) تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(1):119-134. Available from: https://sid.ir/paper/4477/fa

    IEEE: کپی

    محمود محسنی، محمد پورکاظمی، میرحامد سیدحسنی، و حمیدرضا پورعلی، “اثر مکمل متیونین و لایزین بر روند رشد, کارایی غذا, قابلیت هضم و ترکیب بدن فیل ماهی پرورشی (Huso huso) تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 1، pp. 119–134، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4477/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button