مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

963
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج، شناسایی و بررسی فعالیت آنزیم پاپائین میوه Carica papaya از ایران

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 26

چکیده

 سابقه و هدف: پاپائین یک آنزیم پروتئولیتیک بوده که از شیرابه خشک و خالص شده میوه خربزه درختی (Carica papaya) از خانواده Caricaceae به دست می آید. در پزشکی از پاپائین به عنوان هضم کننده و برداشتن نسوج فاسد و مرده و در داروسازی به عنوان عامل پخش کننده داروها استفاده می شود. بیش ترین مقدار مصرف پاپائین در صنایع گوشت و کالباس می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق, شیرابه خام میوه های کاملا رشد کرده و نارس درخت خربزه درختی از ناحیه سرباز سیستان و بلوچستان جمع آوری شد. برای جمع آوری شیرابه گیاه, با چاقو چندین برش روی میوه ایجاد کرده (عمق برش بسیار مهم است), و پس از جمع آوری شیرابه سفید رنگ خارج شده, در حرارت مصنوعی (30°C) خشک گردید.به منظور استخراج پاپائین ابتدا عصاره تام توسط یک ماده جاذب (خاک دیاتومه) جذب و بعد با استفاده از سیستئین هیدروکلراید, پاپائین, کیمو پاپائین و پروتیین ها به شکل محلول در آمده و پس از صاف کردن به وسیله باز و رساندن به pH مناسب, پروتیین رسوب داده شد. سپس با استفاده از سولفات آمونیوم, کیموپاپائین را از پاپائین جدا نموده و در نهایت با استفاده از سدیم کلراید, پاپائین از محلول رسوب داده و خالص سازی گردید.برای شناسایی پاپائین از روش الکتروفورز و بررسی طیف IR و مقایسه با پاپائین استاندارد استفاده شد. برای اندازه گیری فعالیت پاپائین استخراج شده از روش  USPاستفاده گردید.یافته ها: در این تحقیق, 1.2 گرم پاپائین از 100 گرم شیرابه به دست آمد. همچنین نتایج نشان داده است که الگوی الکتروفورز و طیف IR پاپائین استخراج شده مشابه پاپائین استاندارد است.استنتاج: فعالیت پاپائین استخراجی برابر U/mg 5800 بود که در مقایسه با پاپائین استاندارد با فعالیت U/mg 6000 در حد قابل قبولی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، محمد، طبایی، محمدحسین، و کیوانی، هوشنگ. (1385). استخراج, شناسایی و بررسی فعالیت آنزیم پاپائین میوه Carica papaya از ایران . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 16(54)، 21-26. SID. https://sid.ir/paper/44834/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت محمد، طبایی محمدحسین، کیوانی هوشنگ. استخراج, شناسایی و بررسی فعالیت آنزیم پاپائین میوه Carica papaya از ایران . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1385؛16(54):21-26. Available from: https://sid.ir/paper/44834/fa

    IEEE: کپی

    محمد آزادبخت، محمدحسین طبایی، و هوشنگ کیوانی، “استخراج, شناسایی و بررسی فعالیت آنزیم پاپائین میوه Carica papaya از ایران ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 16، no. 54، pp. 21–26، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44834/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button