مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش های مختلف جاشیر زاگرسی (Prangos crossoptera) و اثرات متقابل دارویی آن ها با آنتی بیوتیک ها

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 101

چکیده

 سابقه و هدف: کاهش کارایی آنتی بیوتیک ها به علت گسترش مقاومت های میکروبی طی سال های اخیر موجب رشد پژوهش های صورت گرفته در حوزه شناسایی و معرفی ترکیبات آنتی بیوتیکی جدید ویا افزاینده عملکرد آنتی بیوتیک ها شده است که در این بین ترکیبات گیاهی از جایگاه ویژه ای برخور دارند. هدف از این پژوهش بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش های مختلف جاشیر زاگرسی بر باکتری های پاتوژن و اثرات متقابل دارویی آن ها با آنتی بیوتیک ها می باشد. مواد و روش ها: در این بررسی قابلیت ضد باکتریایی عصاره حاصل از بخش های مختلف جاشیر زاگرسی در غلظت های 3000-250 میکروگرم بر میلی لیتر با روش انتشار دیسک و ریز رقت سازی علیه پروتئوس میرابیلیس, پروتئوس ولگاریس, استرپتوکوکوس سوبرینوس و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس مورد بررسی قرار گرفته است. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مربوط به آن ها تعیین گردید. سپس اثرات متقابل دارویی عصاره موثرترین بخش بر 4 آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که عصاره بخش های مختلف گیاه مذکور به ویژه عصاره مربوط به گل دارای اثرات ضد باکتریایی قابل توجهی بر باکتری های مورد مطالعه است. نتیجه بررسی اثرات متقابل با آنتی بیوتیک ها نیز نشان داد که عصاره مذکور موجب افزایش اثر پنی سیلین و آمپی سیلین شده اما اثر قابل توجهی بر عملکرد استرپتومایسین و جنتامایسین ندارد.استنتاج: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش, عصاره متانولی گیاه جاشیر دارای خاصیت ضد باکتریایی قابل توجهی بوده و می تواند موجب افزایش عملکرد پنی سیلین و آمپی سیلین شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرتی، مختار، و بهبهانی، ماندانا. (1394). بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش های مختلف جاشیر زاگرسی (Prangos crossoptera) و اثرات متقابل دارویی آن ها با آنتی بیوتیک ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 25(129)، 92-101. SID. https://sid.ir/paper/44853/fa

    Vancouver: کپی

    نصرتی مختار، بهبهانی ماندانا. بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش های مختلف جاشیر زاگرسی (Prangos crossoptera) و اثرات متقابل دارویی آن ها با آنتی بیوتیک ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1394؛25(129):92-101. Available from: https://sid.ir/paper/44853/fa

    IEEE: کپی

    مختار نصرتی، و ماندانا بهبهانی، “بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش های مختلف جاشیر زاگرسی (Prangos crossoptera) و اثرات متقابل دارویی آن ها با آنتی بیوتیک ها،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 25، no. 129، pp. 92–101، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44853/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button