مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه سطح لپییدهای پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال شایع آندوکرین همراه با اختلالات لیپید می باشد که با افزایش ریسک بیماری های قلبی- عروقی و چاقی مرکزی همراه می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه لیپید پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 20 خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 20 نفر کنترل سالم که از نظر سن یکسان و از نظر شاخص توده بدنی بین 20 kg¤m2 تا  23 kg¤m2بودند, در مرکز ناباروری فاطمه الزهرا بابل انجام شده است. نسبت دور کمر به دور باسن محاسبه شد و سطح تری گلیسرید, کلسترول, HDL ناشتا و پس از غذا, انسولین و تست تحمل گلوکز اندازه گیری شد و در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک سطوح بالاتری از تری گلیسرید پس از غذا ( 203.6±121.5 mg¤dlدر مقابل117.7±41.5 mg¤dl , p=0.018), کلسترول پس از غذا ( 210.1±36.9 mg¤dlدر مقابل169.9±29mg/dl ,p=0.001 ), قند خون ناشتا ( 91.6±11.7 mg¤dlدر مقابل 81.8±14.2 mg¤dl,p=0.023), انسولین (131.7±25.2 IU¤ml در مقابل75.2±18 IU¤ml ,p=0.033 ), و نسبت دور کمر به دور باسن ( 0.87±0.06در مقابل0.74±0.14 , p=0.001) در مقایسه با گروه کنترل داشتند. در حالت ناشتا نیز تری گلیسرید ( 158.1±68.9 mg¤dlدر مقابل118±35.9 mg¤dl , p=0.029) و کلسترول (189.9±32.6 mg¤dlدر مقابل154±25 mg¤dl , p=0.000) در بیماران بیشتر از گروه کنترل بود. بین سطح لیپیدهای اندازه گیری شده با سطح انسولین و نسبت دور کمر به باسن همبستگی معنی دار وجود نداشت.استنتاج: سطوح تری گلیسرید و کلسترول ناشتا و پس از غذا و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر از زنان نرمال بود و به نظر می رسد نسبت دور کمر به باسن و سطح انسولین بر این ارتباط تاثیرگذار نبوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادیان، مریم، بصیرت، زهرا، و کاشی فرد، مهرداد. (1390). رابطه سطح لپییدهای پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 21(85)، 55-60. SID. https://sid.ir/paper/44888/fa

    Vancouver: کپی

    جوادیان مریم، بصیرت زهرا، کاشی فرد مهرداد. رابطه سطح لپییدهای پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1390؛21(85):55-60. Available from: https://sid.ir/paper/44888/fa

    IEEE: کپی

    مریم جوادیان، زهرا بصیرت، و مهرداد کاشی فرد، “رابطه سطح لپییدهای پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 21، no. 85، pp. 55–60، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button