مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر ذخیره آستاگزانتین تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 161

کلیدواژه

جلبک هماتوکوکوس (Haematococcus pluvialis)Q2

چکیده

 در این تحقیق, ذخیره آستاگزانتین موجود در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور, آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح 40, 80 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین جلبکی با غلظت %1.5 آستاگزانتین در وزن خشک, هم سطح با منبع مصنوعی بترتیب به مقدار 2.67, 5.33 و 8 گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (T1-T3 مربوط به گروه آستاگزانتین جلبکی و T4-T6 مربوط به گروه استاگزانتین مصنوعی) و یک تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) در نظر گرفته شد. تعداد 140 مولد 3-4 ساله قزل آلا به مدت 120 روز قبل از شروع فصل تخم ریزی, از طریق جیره های آزمایشی از نیمه مرداد تا نیمه آذر 1387 به مدت 120 روز تغذیه شدند. تخمهای استحصالی از مولدین از نظر محتوی آستاگزانتین مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند. بیشترین مقدار آستاگزانتین (ng 231.87) مربوط به تیمار 3 (%120 آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار (6.96 ng) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. مقادیر میانگین تیمارها دارای اختلاف معنی داری بود ضمن آنکه تیمار 3 با بالاترین مقدار آستاگزانتین در تخم, با سایر تیمارها اختلاف معنی داری داشت. تفاوت معنی داری بین تیمارهای 4, 5 و 6 (تیمارهای حاوی آستاگزانتین مصنوعی) با تیمار یک (%40 آستاگزانتین جلبکی) مشاهده نگردید. تیمارهای 2 (%80 آستاگزانتین جلبکی) و 6 (%120 آستاگزانتین مصنوعی) از لحاظ تاثیر در جذب آستاگزانتین در تخم, عملکرد یکسانی داشتند. در مجموع, تمام تیمارهای حاوی آستاگزانتین جلبکی و مصنوعی با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشتند. ارتباط میان افزایش غلظت آستاگزانتین خوراک و افزایش مقدار آستاگزانتین تخم در تیمارهای حاوی مقادیر مختلف آستاگزانتین جلبکی بصورت خطی مثبت بود در حالیکه در مورد تیمارهای آستاگزانتین مصنوعی این ارتباط روند منظمی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده، مرتضی، انصاری، راضیه، دادگر، شهرام، و حافظیه، محمود. (1395). تاثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر ذخیره آستاگزانتین تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(1)، 149-161. SID. https://sid.ir/paper/4490/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده مرتضی، انصاری راضیه، دادگر شهرام، حافظیه محمود. تاثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر ذخیره آستاگزانتین تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(1):149-161. Available from: https://sid.ir/paper/4490/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی علیزاده، راضیه انصاری، شهرام دادگر، و محمود حافظیه، “تاثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر ذخیره آستاگزانتین تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 1، pp. 149–161، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button