مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر اسید لینولئیک مزدوج بر تولید و ترکیب شیر، توازن انرژی و فراسنجه های خون گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 107

چکیده

 هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر مکمل اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر روی تولید شیر و ترکیب آن, توازن انرژی و فراسنجه های خون در گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی بود. این آزمایش با استفاده از 15 راس گاو هلشتاین چندبار زایش, با روزهای شیردهی 3±20 و وزن اولیه 8±637 کیلوگرم انجام گرفت. گاوها بر اساس رکوردهای شیر تولیدی بلوک بندی شده و سپس به طور تصادفی به جیره های آزمایشی اختصاص داده شدند. جیره های آزمایشی مورد استفاده شامل: 1) جیره شاهد (جیره پایه به همراه 115 گرم در روز نمک های کلسیمی اسیدهای چرب پالم), 2) مکمل CLA محافظت شده (جیره پایه به همراه 120 گرم در روز مکمل CLA محافظت شده) و 3) مکمل CLA محافظت نشده (جیره پایه به همراه 40 گرم در روز CLA محافظت نشده) بودند. هر سه این مکمل های چربی 96 گرم در روز اسید چرب تامین کردند. طول دوره آزمایش 35 روز بود. ماده خشک مصرفی و شیر تولیدی به طور روزانه اندازه گیری شدند. هر هفته نیز ترکیب شیر, وزن بدن و امتیاز بدنی اندازه گیری شد و خونگیری نیز دو بار در روزهای 14 و 35 آزمایش انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که استفاده از مکمل CLA محافظت شده باعث کاهش معنی دار چربی شیر به میزان 17.8 درصد نسبت به جیره شاهد شد (p<0.01). در حالی که مقدار پروتئین و لاکتوز شیر تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفتند. ماده خشک مصرفی, وزن بدن و امتیاز بدنی گاوهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی اختلاف معنی داری نداشتند. مقدار شیر تولیدی 41.7, 44.6 و 42.0 کیلوگرم به ترتیب برای جیره شاهد, جیره حاوی  CLA محافظت شده و جیره حاوی CLA محافظت نشده بود. مقدار شیر تولیدی گاوهای تغذیه شده با مکمل CLA محافظت شده در مقایسه با گاوهای تغذیه شده با جیره شاهد و جیره مکمل  CLAمحافظت نشده به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.01). میزان انرژی خروجی در شیر و توازن انرژی تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. غلظت پلاسمایی گلوکز, اسیدهای چرب غیراستریفه, بتا هیدروکسی بوتیریک اسید و نیتروژن اوره ای خون در بین جیره های آزمایشی اختلاف معنی داری را نشان نداد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف روزانه 120 گرم CLA محافظت شده برای هر راس گاو شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی می تواند سبب افزایش تولید شیر و کاهش درصد چربی شیر گردد, ولی بر درصد پروتئین و لاکتوز شیر و توازن انرژی گاوها تاثیر معنی داری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، عطا، رضایزدی، کامران، زارع شحنه، احمد، و دهقان بنادکی، مهدی. (1389). مطالعه اثر اسید لینولئیک مزدوج بر تولید و ترکیب شیر, توازن انرژی و فراسنجه های خون گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 99-107. SID. https://sid.ir/paper/449885/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی عطا، رضایزدی کامران، زارع شحنه احمد، دهقان بنادکی مهدی. مطالعه اثر اسید لینولئیک مزدوج بر تولید و ترکیب شیر, توازن انرژی و فراسنجه های خون گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):99-107. Available from: https://sid.ir/paper/449885/fa

    IEEE: کپی

    عطا مهدوی، کامران رضایزدی، احمد زارع شحنه، و مهدی دهقان بنادکی، “مطالعه اثر اسید لینولئیک مزدوج بر تولید و ترکیب شیر, توازن انرژی و فراسنجه های خون گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل شیردهی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 99–107، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/449885/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button