مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

164
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 31

چکیده

 مقدمه: رژیم های غذایی دارای شاخص گلیسمی(GI=Glycemic Index)  و بار گلیسمی(GL=Glycemic Load)  بالا ممکن است افزایش دریافت انرژی و خطر بروز بیماری های قلبی - عروقی را به دنبال داشته باشند. هدف از این مطالعه, بررسی ارتباط GI و GL با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها بود.روش ها: نمونه های خون و یادآمد 24 ساعته تغذیه ای, در یک مطالعه آینده نگر با پیگیری 7/6 ساله از 120 فرد بالای 40 سال جمع آوری گردید. ارتباط بین لیپیدهای سرم با GI و  GLتوسط مدل رگرسیون خطی و تنظیم شده (برای عوامل خطرساز شناخته شده مرتبط با لیپیدهای سرم) در شروع مطالعه ارزیابی شد.یافته ها: دریافت بالاتر GI به طور مثبت با سطح کلسترول تام سرم (1.58, 95%CI=0.22), کلسترول LDL (لیپوپروتئین با چگالی پایین) (1.83, 95%CI=0.37), نسبت کلسترول  LDL/HDL(0.06, 95%CI=0) و تغییرات نسبت کلسترول LDL/HDL(0.52, 95%CI=0.15) و به طور منفی با کلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) (0.75, 95%CI=0.47) ارتباط داشت؛ حال آن که GL به طور مثبت با سطح کلسترول تام (0.74, 95%CI=0.38), کلسترول LDL (0.33, 95%CI=0.12), نسبت کلسترول LDL/HDL(0.01, 95%CI=0), تغییرات کلسترول تام (0.05, 95%CI=0), کلسترول LDL (0.16, 95%CI=0.12) و نسبت کلسترول LDL/HDL(0.50, 95%CI=0.14) در ارتباط بود.نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر, نشان دادند که دریافت بالای GI و GL اثر نامطلوب هم بر سطح لیپیدهای سرم و هم بر تغییرات آنها دارند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدپور، آتوسا، میرمیران، پروین، حسینی اصفهانی، فیروزه، حسین پورنیازی، سمیه، و عزیزی، فریدون. (1388). بررسی ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(ویژه نامه عوامل خطرساز دیابت و بیماری های قلبی - عروقی (پیاپی 32))، 22-31. SID. https://sid.ir/paper/450110/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدپور آتوسا، میرمیران پروین، حسینی اصفهانی فیروزه، حسین پورنیازی سمیه، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1388؛9(ویژه نامه عوامل خطرساز دیابت و بیماری های قلبی - عروقی (پیاپی 32)):22-31. Available from: https://sid.ir/paper/450110/fa

    IEEE: کپی

    آتوسا سعیدپور، پروین میرمیران، فیروزه حسینی اصفهانی، سمیه حسین پورنیازی، و فریدون عزیزی، “بررسی ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با پروفایل چربی های خون و تغییرات آنها،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. ویژه نامه عوامل خطرساز دیابت و بیماری های قلبی - عروقی (پیاپی 32)، pp. 22–31، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450110/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button