مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

874
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روکش دادن نانو ذرات لیپیدی جامد اسپیرونولاکتون با کیتوسان بر خصوصیات آن ها

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 حامل های دارویی, امکان رهش کنترل شده دارو و محافظت از داروی بارگذاری شده می باشد. اسپیرونولاکتون آنتاگونیست, آلدوسترون و رسپتور های آندروژنی است و به علت حلالیت در آب کم و آزاد سازی آهسته آن, فراهمی زیستی خوراکی این دارو پایین است. کاهش اندازه ذره ای با زیاد کردن میزان سطح دارو, باعث افزایش آزاد سازی, فراهمی زیستی خوراکی بالاتر, سطح ذرات بالاتر در تماس با محیط انحلال و افزایش انحلال پذیری اشباع دارو, می شود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, برای تهیه نانوذرات اسپیرونولاکتون از روش Solvent emulsification/evaporation استفاده شد. بدین منظور لیپید و دارو در حلال آلی مناسب حل گردید و به فاز آبی حاوی سورفکتانت در حین همزدن توسط هموژنایزر اضافه شد. پس از آن جهت پوشش با کیتوسان, کیتوسان در اسید رقیق حل شد و قطره قطره به سوسپانسیون بر روی استیرر اضافه گردید. یافته ها: نتایج نشان می دهد که با ثابت ماندن مقدار لیپید در فرمولاسیون و افزایش مقدار سورفاکتانت اندازه ی ذرات کاهش معنی داری داشته است. به طور کلی روکش دادن نانوذرات اسپیرونولاکتون با کیتوسان موجب افزایش در اندازه ی ذرات و پراکندگی آن ها گردید و مقدار پتانسیل زتا از عددی با علامت منفی به عددی دیگر با علامت مثبت تغییر پیدا کرد. استنتاج: اسپیرونولاکتون روکش شده با کیتوسان, رهش آهسته تری نسبت به نانوذرات لیپیدی جامد و نانوسوسپانسون دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عنایتی فرد، رضا، اکبری، جعفر، سعیدی، مجید، مرتضی سمنانی، کتایون، پروین، صفیه، هاشمی، سیدمحمدحسن، بابایی، امیرحسین، و رستمکلایی، سیدسهراب. (1397). بررسی تاثیر روکش دادن نانو ذرات لیپیدی جامد اسپیرونولاکتون با کیتوسان بر خصوصیات آن ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 28(162 )، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/45040/fa

    Vancouver: کپی

    عنایتی فرد رضا، اکبری جعفر، سعیدی مجید، مرتضی سمنانی کتایون، پروین صفیه، هاشمی سیدمحمدحسن، بابایی امیرحسین، رستمکلایی سیدسهراب. بررسی تاثیر روکش دادن نانو ذرات لیپیدی جامد اسپیرونولاکتون با کیتوسان بر خصوصیات آن ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1397؛28(162 ):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/45040/fa

    IEEE: کپی

    رضا عنایتی فرد، جعفر اکبری، مجید سعیدی، کتایون مرتضی سمنانی، صفیه پروین، سیدمحمدحسن هاشمی، امیرحسین بابایی، و سیدسهراب رستمکلایی، “بررسی تاثیر روکش دادن نانو ذرات لیپیدی جامد اسپیرونولاکتون با کیتوسان بر خصوصیات آن ها،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 28، no. 162 ، pp. 25–36، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45040/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا