مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش غذایی ارقام مختلف جو با و بدون افزودن مکمل آنزیمی در تغذیه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 75

چکیده

 پس از تعیین برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی 5 رقم جو کشت شده در استان خراسان, به منظور بررسی اثر جیره های حاوی آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی, قابلیت هضم مواد مغذی مختلف و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای نیتروژن (AMEn), آزمایشی با استفاده از 200 قطعه جوجه خروس گوشتی از سن 8 تا 28 روزگی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با آزمایشات فاکتوریل 5×2 اجرا شد. عامل اول ارقام مختلف جو با 5 سطح CB-74-2), کویر آتنایز, ماکویی, ریحان و والفجر) و عامل دوم مکمل آنزیمی با دو سطح (صفر و %0.1 جیره) را شامل بود. در مقایسه با ویژگی های فیزیکی ارقام جو مورد مطالعه, بین ترکیبات شیمیایی آنها اختلافات معنی داری (p<0.05) مشاهده شد. طی دوره آزمایش, علیرغم مصرف مقادیر یکسان جیره های آزمایشی توسط جوجه ها, جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی جو CB-74-2 بیشترین میزان رشد را نشان دادند (p<0.01). افزودن مکمل آنزیمی باعث بهبود معنی دار افزایش وزن (p<0.05) و ضریب تبدیل غذایی (p<0.001) گردید. درصد قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, چربی و ابقا نیتروژن و همچنین AMEn به طور معنی داری تحت تاثیر ارقام مختلف جو و مکمل آنزیمی قرار گرفتند (p<0.1). کمترین میزان قابلیت هضم چربی و AMEn در بین جیره های فاقد آنزیم و نیز بیشترین بهبود در شاخص های مذکور در جیره های حاوی آنزیم, به جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی رقم کویر آتنایز (دارای بالاترین گرانروی) تعلق داشت (p<0.01). طبق نتایج این پژوهش, جو CB-74-2 توانست بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را بین پنج رقم جو مورد مطالعه در تغذیه جوجه ها نشان دهد و تاثیر مثبت مکمل آنزیمی در جیره حاوی جو با گرانروی بالا (کویر آتنایز) بر قابلیت هضم چربی و AMEn به مراتب بیشتر از سایر ارقام جو مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری مقدم، حسن، دانش مسگران، محسن، و شکوری، میرداریوش. (1385). مقایسه ارزش غذایی ارقام مختلف جو با و بدون افزودن مکمل آنزیمی در تغذیه جوجه های گوشتی. علوم و صنایع کشاورزی، 20(1)، 68-75. SID. https://sid.ir/paper/450560/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری مقدم حسن، دانش مسگران محسن، شکوری میرداریوش. مقایسه ارزش غذایی ارقام مختلف جو با و بدون افزودن مکمل آنزیمی در تغذیه جوجه های گوشتی. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1385؛20(1):68-75. Available from: https://sid.ir/paper/450560/fa

    IEEE: کپی

    حسن نصیری مقدم، محسن دانش مسگران، و میرداریوش شکوری، “مقایسه ارزش غذایی ارقام مختلف جو با و بدون افزودن مکمل آنزیمی در تغذیه جوجه های گوشتی،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 20، no. 1، pp. 68–75، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450560/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button