مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای و روده ای پروتئین دانه کلزای خام یا حرارت داده شده در گوساله های نر هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 189

چکیده

 در این آزمایش ترکیب شیمیایی, ضرایب تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام (روش in situ) و ناپدید شدن شکمبه ای و روده ای (روش هضم سه مرحله ای آنزیمی) پروتئین خام دانه کلزای خام یا حرارت داده شده بررسی شد. حرارت دادن دانه های کلزا در آون در دماهای 120, 150 و 180 درجه سانتیگراد و به مدت زمان 2 و 3 ساعت انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که حرارت تاثیری بر ترکیب شیمیایی دانه کلزا نداشت. بخش سریع تجزیه (a) و کند تجزیه (b) ماده خشک و پروتئین خام دانه خام و دانه های حرارت داده شده تفاوت قابل ملاحظه ای نداشتند, اما ثابت نرخ تجزیه (c) ماده خشک و پروتئین خام دانه های حرارت داده شده در دمای 150 درجه سانتیگراد (3 ساعت) و 180 درجه سانتیگراد (2 ساعت) شدیدا کاهش یافت (به ترتیب 79 و 89 درصد کاهش در مقایسه با دانه خام). نسبت ناپدید شدن پروتئین خام در شکمبه نیز در این دو دما به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت (به ترتیب 50.5 و 73 درصد کاهش در مقایسه با دانه خام). نسبت ناپدید شدن روده ای پروتئین خام هضم نشده در شکمبه برای دانه های حرارت داده شده و خام مشابه همدیگر بود (به جز دانه های حرارت داده شده در دمای 150 درج سانتیگراد به مدت 3 ساعت که نسبت به دانه های خام, قابلیت هضم پروتئین خام آنها 31 درصد افزایش نشان داد (P<0.05). نسبت ناپدید شدن پروتئین خام در کل دستگاه گوارش برای دانه های خام و حرارت داده شده در دمای 120 درجه سانتیگراد (3 ساعت) و دمای 150 درجه سانتیگراد (2 ساعت) بیشترین مقدار (به ترتیب 0.91, 0.90 و 0.90) و برای دانه های حرارت داده شده در 180 درجه سانتیگراد (2 ساعت) کمترین مقدار (0.34) بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانش مسگران، محسن، فتحی نسری، محمدحسن، و ولی زاده، رضا. (1384). ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای و روده ای پروتئین دانه کلزای خام یا حرارت داده شده در گوساله های نر هلشتاین. علوم و صنایع کشاورزی، 19(1)، 181-189. SID. https://sid.ir/paper/450563/fa

    Vancouver: کپی

    دانش مسگران محسن، فتحی نسری محمدحسن، ولی زاده رضا. ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای و روده ای پروتئین دانه کلزای خام یا حرارت داده شده در گوساله های نر هلشتاین. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1384؛19(1):181-189. Available from: https://sid.ir/paper/450563/fa

    IEEE: کپی

    محسن دانش مسگران، محمدحسن فتحی نسری، و رضا ولی زاده، “ترکیب شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای و روده ای پروتئین دانه کلزای خام یا حرارت داده شده در گوساله های نر هلشتاین،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 19، no. 1، pp. 181–189، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450563/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button