مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان سرب و کادمیوم در دو سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری در پاییز

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 30

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از عوارض صنعتی شدن جوامع, مصرف مواد شیمیایی مختلف می باشد که عمدتا بسیار خطرناک و کشنده هستند. فلزات سنگین نیز جزو این دسته از عوامل محسوب می شوند.مواد و روش ها: با توجه به خاصیت تجمع پذیری این فلزات, میزان سرب و کادمیوم در دو نوع سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری مورد بررسی قرار گرفت. تکنیک به کار گرفته شده جهت آماده سازی نمونه ها, روش خاکستر خشک بود که توسط دستگاه اسپکتروسکوپ جذب اتمی اشعه دو فلز سرب و کادمیوم مورد اندازه گیری کمّی قرار گرفت. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه به منظور مقایسه میانگین فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در چهار منطقه جغرافیایی (شمال, شرق, غرب و جنوب) در سبزیجات اسفناج و تربچه استفاده گردید.نتایج: اختلاف معنی داری بین میانگین سرب (در هر دو سبزی اسفناج و تربچه) در چهار منطقه جغرافیایی مشاهده شد (P<0.05), اما در خصوص کادمیوم این اختلاف معنی دار نبوده است. در بین دو فلز مورد بررسی, فلز سرب بالاترین میزان را داشت که بالاتر از حد استاندارد 2 ppm است. بالاترین میزان کادمیوم در سبزیجات, در منطقه جنوب مشاهده شد که با توجه به استاندارد کادمیوم در سبزیجات (0.25 ppm) در مورد اسفناج کمی بالاتر از حد استاندارد و در مورد سبزی تربچه نزدیک به حد استاندارد است.استنتاج: دو عامل آب و هوا به عنوان اصلی ترین عوامل در انتقال مستقیم سرب به گیاهان مطرح می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبان خانی، بیژن، آزادبخت، محمد، شکرزاده لموکی، محمد، و بهرامی قانع، شیرین. (1380). اندازه گیری میزان سرب و کادمیوم در دو سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری در پاییز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 11(30)، 27-30. SID. https://sid.ir/paper/45081/fa

    Vancouver: کپی

    شعبان خانی بیژن، آزادبخت محمد، شکرزاده لموکی محمد، بهرامی قانع شیرین. اندازه گیری میزان سرب و کادمیوم در دو سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری در پاییز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1380؛11(30):27-30. Available from: https://sid.ir/paper/45081/fa

    IEEE: کپی

    بیژن شعبان خانی، محمد آزادبخت، محمد شکرزاده لموکی، و شیرین بهرامی قانع، “اندازه گیری میزان سرب و کادمیوم در دو سبزی اسفناج و تربچه شهرستان ساری در پاییز،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 11، no. 30، pp. 27–30، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45081/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button