مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,112
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات پروتئین های شوک حرارتی در بروسلا آبورتوس و واکنش این پروتئین ها با سرم افراد بیمار و کنترل

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 28

چکیده

 سابقه و هدف: وقتی بروسلاها در معرض افزایش درجه حرارت قرار می گیرند پروتئین های شوک حرارتی (hsp) (Heat shack proteen) سنتز می کنند. بعضی از این پروتئین ها در طول عفونت به شدت توسط سیستم ایمنی میزبان شناسایی می شوند. هدف از این مطالعه تعیین الگوی سنتز hsp در بروسلا آبورتوس تحت شوک های حرارتی مختلف و آنتی ژنسیته آنها در مقابل سرم افراد بیمار و سالم بوسیله ایمونو بلاتینگ می باشد.مواد و روشها: در یک کارآزمایی تجربی, 5 باکتری بروسلا آبورتوس ازگاو جدا شده و تحت شوک های حرارتی در 39, 40 و 42 درجه سلسیوس قرار گرفتند. سپس پروتئین های باکتری استخراج شده و الکتروفورز در ژل پلی اکریل آمید (SDS-PAGE) انجام گرفت و بدین ترتیب انواع پروتئین های شوک حرارتی, از جمله hsp60 بررسی شدند. در نهایت با استفاده از روش ایمونوبلات, آنتی ژنسیته پروتئینهای شوک حرارتی (hsp60) در مقابل سرم افراد بیمار (مبتلا به تب مالت) و سالم مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در SDS-PAGE عمده ترین باندهای پروتئینی در محدوده وزنی 75-30 و 20-14 کیلودالتون قرار داشتند. در باکتری های شوک ندیده در محدوده 60 کیلودالتون باندی مشاهده گردید (hsp60) که مقدار آنها کم بود ولی در باکتری های شوک دیده مقدار تولید آنها افزایش چشمگیری داشته است. در واکنش پروتئین های پیکره این باکتریها با سرم افراد بیمار در ایمونوبلاتینگ چندین باند پروتئینی دیده می شود که در واکنش با سرم افراد سالم دیده نمی شود. نکته قابل توجه در واکنش پروتئین های پیکره باکتری با سرم افراد بیمار وجود باند قوی تر در ناحیه 60 کیلو دالتونی در تمام نمونه هاست.نتیجه گیری: باکتری بروسلا آبورتوس در مقابل شوک حرارتی, با تولید پروتئین های جدید و یا افزایش تولید بعضی از پروتئین ها (hsp60) پاسخ می دهد. سرم مبتلایان به بیماری تب مالت بطور قابل توجهی با hspها از جمله hsp60 واکنش نشان می دهد. این نشان دهنده آنتی ژنیسیته پروتئین های شوک حرارتی به خصوص hsp60 می باشد. نتایج این مطالعه می تواند زمینه مطالعات بعدی در استفاده احتمالی از hsp60 به عنوان نامزد آنتی ژنی مناسب در طراحی کیت الایزا برای تشخیص بروسلوز و یا طراحی واکسن های زیر واحد باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رجب نیا، رمضان، مظفری، نورامیر، قاضی، فریده، مصطفی زاده، امراله، و مصطفایی، علی. (1386). بررسی خصوصیات پروتئین های شوک حرارتی در بروسلا آبورتوس و واکنش این پروتئین ها با سرم افراد بیمار و کنترل. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 9(6 (پی در پی 41))، 22-28. SID. https://sid.ir/paper/451312/fa

    Vancouver: کپی

    رجب نیا رمضان، مظفری نورامیر، قاضی فریده، مصطفی زاده امراله، مصطفایی علی. بررسی خصوصیات پروتئین های شوک حرارتی در بروسلا آبورتوس و واکنش این پروتئین ها با سرم افراد بیمار و کنترل. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1386؛9(6 (پی در پی 41)):22-28. Available from: https://sid.ir/paper/451312/fa

    IEEE: کپی

    رمضان رجب نیا، نورامیر مظفری، فریده قاضی، امراله مصطفی زاده، و علی مصطفایی، “بررسی خصوصیات پروتئین های شوک حرارتی در بروسلا آبورتوس و واکنش این پروتئین ها با سرم افراد بیمار و کنترل،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 9، no. 6 (پی در پی 41)، pp. 22–28، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button