مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی راهکارهای افزایش عمر انبار مانی و کاهش ضایعات بعضی از ارقام انگور ایران

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 50

چکیده

 میوه انگور, به مقدار زیاد و به شکل های مختلف (تازه خوری, کشمش, سرکه, شیره, آب میوه, غوره, و غیره) مصرف می شود. هر سال نیز مقادیر قابل توجهی انگور در انبارها و سردخانه ها نگهداری می شود تا خارج از فصل به بازار عرضه شود. این نوع انگورها با کاهش شدید کیفیت و وزن همراه هستند. این طرح با هدف بررسی عوامل مختلف موثر در عمر انبار مانی انگور و دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره شرایط و احتیاجات بهینه لازم برای حفظ کیفیت و کمیت میوه انگور پس از برداشته به منظور افزایش دوره نگهدارِ آن در سردخانه و به حداقل رساندن میزان ضایعات کیفی و کمی آن به هنگام عرضه به بازار در خارج از فصل اجرا شد. بدین منظور دو رقم انگور فخری و شصت عروس انتخاب شدند که از ارقام کاملا دیررس با قابلیت نگهداری بالا و متداول در قزوین هستند. این دو رقم انگور تحت تاثیر تیمارهایی مانند ضدعفونی با محلول قارچ کش قبل یا بعد از برداشت, تیمار از SO2 قبل از انتقال به سردخانه و اثر متقابل آنها قرار گرفتند. ارقام آزمایشی سپس در جعبه های با گنجایش 3 و 6 کیلوگرم برای مدت 30, 60, و 90 روز در دمای 1±0 درجه سانتی گراد در سردخانه نگهداری شدند. قبل از قراردادن جعبه ها در سردخانه,متغیرهای مانند وزن تر, مقدار مواد جامد انحلال پذیر(TSS) و کیفیت ظاهری هر تیمار یادداشت و پس از خروج از سردخانه علاوه بر متغیرهای فوق, میزان کاهش وزن, آلودگی به بیماری ها, و درصد میوه های سالم اندازه گیری شد. برای اجرای آزمایش از طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار و برای مقایسه میانگین از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد که رقم شصت عروس خواص انبارمانی بهتری نسبت به رقم فخری دارد. بنابراین, برای نگهداری در سردخانه و عرضه به بازار در خارج از فصل مناسب تر است. همچنین نشان داده شده که تدخین با گاز SO2 در کنترل رشد کپک و همچنین حفظ درصد بالاتر میوه سالم و قابل عرضه به بازار بسیار موثرتر از سایر روش های ضدعفونی است. هر چند غوطه ورسازی انگور در قارچ کش پس از برداشت نیز در رتبه دوم اهمیت قرار می گیرد. جعبه های 3 کیلوگرمی به دلیل آلودگی بسیار کمتر به کپک و باقی گذاشتن درصد بالاتری از میوه های سالم, برای انبار کردن میوه انگور مناسب تر هستند, هر چند درصد کاهش وزن میوه در جعبه های 3 کیلوگرمی بیشتر از 6 کیلوگرمی است. مدت زمان انبارمانی تاثیر زیادی بر کلیه صفات (متغیرها) دارد به طوری که با افزایش زمان نگهداری میوه در انبار کیفیت و کمیت آن کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجاتیان، محمدعلی. (1386). بررسی راهکارهای افزایش عمر انبار مانی و کاهش ضایعات بعضی از ارقام انگور ایران. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 8(3)، 31-50. SID. https://sid.ir/paper/451330/fa

    Vancouver: کپی

    نجاتیان محمدعلی. بررسی راهکارهای افزایش عمر انبار مانی و کاهش ضایعات بعضی از ارقام انگور ایران. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1386؛8(3):31-50. Available from: https://sid.ir/paper/451330/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی نجاتیان، “بررسی راهکارهای افزایش عمر انبار مانی و کاهش ضایعات بعضی از ارقام انگور ایران،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 8، no. 3، pp. 31–50، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451330/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button