مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,017
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

281
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف خشکی و جیبرلین بر تجمع پرولین، قندهای محلول و غیرمحلول در برگ جو خوراکی (.Hordeum vulgar L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

تنش خشکی به عنوان مهم ترین عامل محدود کننده کشت و پرورش گیاهان زراعی در ایران و جهان محسوب می شود. در این تحقیق به منظور بررسی واکنش های فیزیولوژیکی یک رقم جو خوراکی (رقم CB 7402) تحت تنش آبی خاک, پژوهشی به صورت آزمایشی دو عاملی, کاملا تصادفی, در چهار تکرار و در شرایط گلخانه با دمای 25 درجه سانتی گراد, رطوبت 35 درصد در شرایط نوری 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی, چهار سطح خشکی شامل (صفر, 5-, 7- و 12- بار) و آبیاری در سطح ظرفیت زراعی به عنوان شاهد استفاده شد که در حضور و عدم حضور هورمون جیبرلین بود. میزان آب لازم در سطوح مختلف خشکی برای خاک موردنظر با استفاده از دستگاه صفحات فشار تعیین گردید. به مدت 2 ماه روزانه وضعیت گیاهان, بررسی و سطوح خشکی به طریق وزنی اعمال گردید. هفته ای دو بار در هفته هشتم میزان پرولین, قندهای محلول و غیرمحلول برگ تعیین گردید. نتایج نشان داد بین سطوح مختلف خشکی و هورمون جیبرلین با مقادیر پرولین و قندهای محلول و غیرمحلول اختلاف معنی داری وجود داشت, طوری که در حضور هورمون جیبرلین با افزایش تنش خشکی, افزایش پرولین و قندهای محلول و همچنین کاهش قندهای غیرمحلول مشاهده گردید و تیمار جیبرلین به تنهایی در صفات فوق تاثیر معنی داری نداشت. در نتیجه استفاده از هورمون جیبرلین در هنگام تنش خشکی می تواند باعث ایجاد مقاومت در برابر تنش در گیاه جو خوراکی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، زهرا، عباسی، فروغ، و محمودزاده، هما. (1390). اثر سطوح مختلف خشکی و جیبرلین بر تجمع پرولین, قندهای محلول و غیرمحلول در برگ جو خوراکی (.Hordeum vulgar L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 6(2 (پیاپی 22))، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/451941/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری زهرا، عباسی فروغ، محمودزاده هما. اثر سطوح مختلف خشکی و جیبرلین بر تجمع پرولین, قندهای محلول و غیرمحلول در برگ جو خوراکی (.Hordeum vulgar L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1390؛6(2 (پیاپی 22)):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/451941/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ناصری، فروغ عباسی، و هما محمودزاده، “اثر سطوح مختلف خشکی و جیبرلین بر تجمع پرولین, قندهای محلول و غیرمحلول در برگ جو خوراکی (.Hordeum vulgar L)،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 6، no. 2 (پیاپی 22)، pp. 1–10، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451941/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button