مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیب شیمیایی، کیفیت تخمیر و قابلیت هضم علوفه سیلو شده آفتابگردان در مراحل مختلف نموی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 113

چکیده

 آفتابگردان عملکرد علوفه خشک زیادی داشته و از نظر مواد معدنی, پروتئین و کلسیم غنی تر از ذرت است, بنابراین استفاده از این علوفه در جیره غذایی دام ها می تواند کمک شایانی برای رفع فقر مواد غذایی آنها باشد. به منظور تعیین مناسب ترین مرحله برداشت آفتابگردان برای سیلو کردن, آزمایشی در سال زراعی 87-1386 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا گردید. از طرح آماری بلوک کامل تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار استفاده شد و تیمارهای مورد آزمایش (مرحله نموی آفتابگردان) عبارت بودند از: اواخر غنچه دهی, اواخر گلدهی و مرحله شیری - خمیری دانه, که به مدت 45 روز درون بطری های پلاستیکی دهانه گشاد سیلو شدند. نتایج آزمایش نشان داد که, سیلوی آفتابگردان در مرحله اواخر غنچه دهی به طور معنی داری درصد خاکستر, پروتئین خام و قابلیت هضم ماده خشک بیشتری نسبت به دو مرحله دیگر داشت, ولی به دلیل واکنش اسیدیته غیرقابل قبول (5.67) این مرحله نموی قابل توصیه نیست. بنابراین سیلوی آفتابگردان در مرحله اواخر گلدهی و قبل از تشکیل دانه به علت داشتن واکنش اسیدیته قابل قبول و پروتئین, موادمعدنی, قندهای محلول, قابلیت هضم ماده خشک و قابلیت هضم ماده آلی بیشتر از مرحله شیری - خمیری دانه, در تحقیق حاضر توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مفاخر، الهه، مسکرباشی، موسی، حسیبی، پیمان، مشایخی، محمدرضا، و بقایی پور، جمشید. (1390). ارزیابی ترکیب شیمیایی, کیفیت تخمیر و قابلیت هضم علوفه سیلو شده آفتابگردان در مراحل مختلف نموی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 105-113. SID. https://sid.ir/paper/452266/fa

    Vancouver: کپی

    مفاخر الهه، مسکرباشی موسی، حسیبی پیمان، مشایخی محمدرضا، بقایی پور جمشید. ارزیابی ترکیب شیمیایی, کیفیت تخمیر و قابلیت هضم علوفه سیلو شده آفتابگردان در مراحل مختلف نموی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):105-113. Available from: https://sid.ir/paper/452266/fa

    IEEE: کپی

    الهه مفاخر، موسی مسکرباشی، پیمان حسیبی، محمدرضا مشایخی، و جمشید بقایی پور، “ارزیابی ترکیب شیمیایی, کیفیت تخمیر و قابلیت هضم علوفه سیلو شده آفتابگردان در مراحل مختلف نموی،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 105–113، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/452266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button