مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقادیر مختلف نیترات آمونیوم و سولفات پتاسیم بر غلظت برخی از عناصر معدنی در پیاز خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 108

چکیده

 نیتروژن یکی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان بوده و برای بیوسنتز اسیدهای آمینه ضروری می باشد. گوگرد نقش مهمی در بیوسنتز پیش سازهای طعم و بوی آلیوم ها دارد و پتاسیم عملکرد و کیفیت محصول را افزایش می دهد. به منظور مطالعه اثر نیترات آمونیوم و سولفات پتاسیم بر غلظت عناصر معدنی در پیاز خوراکی قرمز آذرشهر, آزمایش گلدانی در سال زراعی 1387, در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو عنصر نیتروژن در چهار سطح (22.5, 45, 67.5 و 90 کیلوگرم در هکتار) از منبع نیترات آمونیوم و سولفات پتاسیم در سه سطح (0, 78.3 و 156.6 کیلوگرم در هکتار) در دوازده تیمار و چهار تکرار روی پیاز خوراکی رقم قرمز آذرشهر به اجرا درآمد. بدین منظور, نشاهای چند هفته ای, پس از تهیه در خزانه به تعداد 3 بوته در هر واحد آزمایشی که شامل یک گلدان 7 کیلوگرمی بود منتقل شدند و در مجموع 48 گلدان, 144 گیاه پرورش داده شد. در مرحله پیازدهی, یکی از بوته ها از گلدان خارج شده و غلظت عناصر نیتروژن, فسفر, پتاسیم و گوگرد برگ و همچنین بعد از برداشت, غلظت نیتروژن و گوگرد در سوخ اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که همراه با افزایش سولفات پتاسیم تا 156.6 کیلوگرم در هکتار, غلظت فسفر, پتاسیم, گوگرد برگ و سوخ افزایش یافته, اما بالاترین میزان غلظت نیتروژن برگ و سوخ با کاربرد 78.3 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم به دست آمد. کاربرد نیترات آمونیوم تا 90 کیلوگرم در هکتار سبب روند افزایشی در میزان غلظت نیتروژن برگ و سوخ و گوگرد و فسفر در برگ شد, در حالیکه بالاترین غلظت گوگرد در سوخ و پتاسیم در برگ با مصرف 67.5 کیلو گرم در هکتار از این کود مشاهده شد. بنابراین, با توجه به مقدار جذب عناصر و ماده خشک تولیدی, مقادیر 156.6 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و 67.5 کیلوگرم در هکتار نیترات آمونیوم به منظور تولید بالاتر پیاز خوراکی قابل توصیه است.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ملاولی، مهنا، بلندنظر، صاحبعلی، و طباطبایی، سیدجلال. (1390). تاثیر مقادیر مختلف نیترات آمونیوم و سولفات پتاسیم بر غلظت برخی از عناصر معدنی در پیاز خوراکی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(1)، 101-108. SID. https://sid.ir/paper/452680/fa

    Vancouver: کپی

    ملاولی مهنا، بلندنظر صاحبعلی، طباطبایی سیدجلال. تاثیر مقادیر مختلف نیترات آمونیوم و سولفات پتاسیم بر غلظت برخی از عناصر معدنی در پیاز خوراکی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(1):101-108. Available from: https://sid.ir/paper/452680/fa

    IEEE: کپی

    مهنا ملاولی، صاحبعلی بلندنظر، و سیدجلال طباطبایی، “تاثیر مقادیر مختلف نیترات آمونیوم و سولفات پتاسیم بر غلظت برخی از عناصر معدنی در پیاز خوراکی،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 101–108، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/452680/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button