مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

248
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسید چربی روغن دانه ماریتیغال

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 33

چکیده

 گیاه ماریتیغال (Silybum marianum) از گیاهان دارویی است که کاربردهای مهم دارویی و تغذیه ای دارد. عصاره برگ این گیاه و بخصوص روغن دانه آن در بیماری های کبدی را به تاخیر انداخته و اثرات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی دارد. در این تحقیق, بعد از استخراج روغن ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسید چرب روغن ماریتیغال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان روغن %28.9, ضریب شکست 1.452, میزان کلروفیلpheophytin/kg oil mg  0.55, عدد اسیدی mg NAOH/g oil 0.25, عدد پروکسید meq O2/kg oil 0.7 عدد صابونی 181 mg KOH/g Oil, عدد یدی g I2/100 g Oil 105 و 6.8 PH بود. ترکیب اسیدهای چرب روغن بدست آمده از دانه ماریتیغال بوسیله دستگاه GC آنالیز شد. در بین اسیدهای چرب اندازه گیری شده, بیشترین آن ها مربوط به لینولئیک اسید (39%) و اولئیک اسید (36.7%) بود. سایر اسیدهای چرب شامل پالمتیک اسید (10.1%), استئاریک اسید (6.8%), لینولنیک اسید (3.6%), آراشیدیک اسید (2.9%) و بهنیک اسید (0.57%) بودند. بر اساس نتایج بدست آمده, دانه ماریتغال مقدار بالای روغن و اسیدهای چرب ضروری دارد که از نطر دارویی و تغذیه ای مهم می باشد, بنابراین کشت این دانه روغنی برای تولید روغن خوراکی برای مصرف قابل مطالعه است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیرضالو، کاظم، حصاری، جواد، علیرضالو، ابوالفضل، محمدی، مهدی، و فتحی آچاچلویی، بهرام. (1390). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسید چربی روغن دانه ماریتیغال. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 25-33. SID. https://sid.ir/paper/453044/fa

    Vancouver: کپی

    علیرضالو کاظم، حصاری جواد، علیرضالو ابوالفضل، محمدی مهدی، فتحی آچاچلویی بهرام. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسید چربی روغن دانه ماریتیغال. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):25-33. Available from: https://sid.ir/paper/453044/fa

    IEEE: کپی

    کاظم علیرضالو، جواد حصاری، ابوالفضل علیرضالو، مهدی محمدی، و بهرام فتحی آچاچلویی، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسید چربی روغن دانه ماریتیغال،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 25–33، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button