مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

234
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کودهای بیولوژیک و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 33

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی رازیانه, آزمایشی بصورت طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 4 کود بیولوژیک و تلفیق های دوگانه آنها به شرح زیر بود: 1- تیمار شاهد (بدون هیچ تیمار کودی), 2- باکتری سودوموناس (گونه Pseudomonas putida), -3 باکتری ازتوباکتر (گونهAzotobacter chroococcum ), -4 کمپوست, 5- ورمی کمپوست, 6- ترکیب سودوموناس و ازتوباکتر, 7- ترکیب سودوموناس وکمپوست, 8- ترکیب سودوموناس و ورمی کمپوست, 9- ترکیب ازتوباکتر و کمپوست, 10- ترکیب ازتوباکتر و ورمی کمپوست, 11- ترکیب کمپوست و ورمی کمپوست. کلیه تیمارهای مورد آزمایش از نظر درصد و عملکرد اسانس و میزان آنتول, لیمونن, فنکون و استراگول موجود در اسانس اختلاف معنی داری نشان دادند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بیشترین و کمترین درصد اسانس به ترتیب در تیمارهای شاهد (2.9) و ورمی کمپوست+ازتوباکتر (2.2) حاصل شد. بیشترین عملکرد اسانس (29.9 لیتر در هکتار) و میزان آنتول در اسانس (69.7%) و کمترین میزان لیمونن (4.84%), فنکون (6.14%) و استراگول (2.78%) در اسانس در تیمار مخلوط کمپوست و ورمی کمپوست بدست آمد. کلیه تیمارهای کودی مورد استفاده عملکرد و درصد آنتول را نسبت به تیمار شاهد بصورت معنی داری افزایش دادند. بیشترین میزان لیمونن, فنکون و استراگول موجود در اسانس و کمترین میزان آنتول در تیمار شاهد حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، روح اله، نصیری محلاتی، مهدی، رضوانی مقدم، پرویز، لکزیان، امیر، و نژادعلی، عزیزاله. (1390). تاثیر کودهای بیولوژیک و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(1)، 25-33. SID. https://sid.ir/paper/453205/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی روح اله، نصیری محلاتی مهدی، رضوانی مقدم پرویز، لکزیان امیر، نژادعلی عزیزاله. تاثیر کودهای بیولوژیک و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(1):25-33. Available from: https://sid.ir/paper/453205/fa

    IEEE: کپی

    روح اله مرادی، مهدی نصیری محلاتی، پرویز رضوانی مقدم، امیر لکزیان، و عزیزاله نژادعلی، “تاثیر کودهای بیولوژیک و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه رازیانه (.Foeniculum vulgare Mill)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 25–33، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button