مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تحمل شوری و برخی شاخص های فیزیولوژیکی سیستم تنظیم یونی- اسمزی در بچه فیل ماهی (Huso huso (Linnaeus, 1758 در حنوب دریای خزر: اثر سن و اندازه

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 58

چکیده

 تحمل شوری و توانایی تنظیم مواد معدنی آب در شش گروه با سه ترکیب سنی 35-1) روز, وزن: 0.6±0.02 گرم و طول: 4.8±0.13 سانتیمتر, 35-2 روز, وزن: 2.23±0.2 گرم و طول: 7.19±0.17 سانتیمتر, 35-3 روز, وزن: 9.91±0.23 گرم و طول: 11.86±0.24 سانتیمتر, 50-4 روز, وزن: 3.97±0.25 گرم و طول: 9.34±0.18 سانتیمتر, 50-5 روز, وزن: 22.27±1.9 گرم و طول: 17.25±0.35 سانتیمتر, 65.-6 روز, وزن: 6.3±0.67 گرم و طول: 11.1±0.37 سانتیمتر, تعداد 90 عدد در هر گروه) در سه محیط آب شیرین (شوری: (0.5‰, آب مصبی (شوری: (9.5‰ و آب شور (شوری: (12.5‰ دریای خزر در فیل ماهی انگشت قد بررسی گردید. ماهیان مستقیما از آب شیرین به آب مصبی و دریا انتقال داده شدند. تعدادی از شاخصهای وابسته به روند تنظیم اسمزی پس از 168 ساعت و سازش پذیری مورد بررسی قرار گرفت. در گروه یک و در آبهای مصبی و دریا در مدت 72 ساعت تلفات بیش از 50 درصد رخ داد. پارامترهای خون شناسی ‍]هماتوکریت (Hct), شمارش گلبول قرمز و سفید RBC) و WBC) و میانگین حجم سلول (MCV) غلظت هموگلوبین (Hb), میانگین غلظت هموگلوبین سلولی (MCHC) و مقدار هموگلوبین (MCH) در گلبول قرمز], سطوح کورتیزول, اسمولاریته و غلظت یونهای (Na+, K+, Ca2+, Mg2+) پلاسمای خون تعیین گردید. سطوح وظایف عملکرد تنظیم یونی- اسمزی در گروههای مختلف (گروههای 2, 3, 4, 5 و 6) شبیه و نسبت به شرایط محیطی مختلف, متفاوت بود (P<0.05). اختلاف معنی داری فقط بین غلظت سدیم پلاسمای خون در گروههای مختلف مشاهده شد (P<0.05). غلظت سدیم و کلسیم پلاسما نسبت به آب شیرین و مصبی, بالاتر و از محیط دریایی کمتر بود. در این مطالعه میزان Hct, MCV و MCH با افزایش سن و افزایش شوری, کاهش یافت (P<0.05) و تغییری در RBC, WBC و MCHC  مشاهده نگردید (P>0.05). در تمامی گروهها افزایش تراکم سطوح کورتیزول پلاسما در بالاترین شوری مشاهده گردید (P<0.05). در نتیجه با افزایش شوری میزان Hct, MCV و MCHC, کورتیزول, اسمولاریته و غلظت یونها به سطح اولیه (آب شیرین) برنگشت. بنابراین, فرآیند تنظیم اسمزی باعث ایجاد تغییرات عمده فیزیولوژیک در ماهی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فارابی، سیدمحمدوحید، حاجی مرادلو، عبدالمجید، و بهمنی، محمود. (1385). مطالعه تحمل شوری و برخی شاخص های فیزیولوژیکی سیستم تنظیم یونی- اسمزی در بچه فیل ماهی (Huso huso (Linnaeus, 1758 در حنوب دریای خزر: اثر سن و اندازه. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، 6(2)، 32-58. SID. https://sid.ir/paper/454209/fa

    Vancouver: کپی

    فارابی سیدمحمدوحید، حاجی مرادلو عبدالمجید، بهمنی محمود. مطالعه تحمل شوری و برخی شاخص های فیزیولوژیکی سیستم تنظیم یونی- اسمزی در بچه فیل ماهی (Huso huso (Linnaeus, 1758 در حنوب دریای خزر: اثر سن و اندازه. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)[Internet]. 1385؛6(2):32-58. Available from: https://sid.ir/paper/454209/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدوحید فارابی، عبدالمجید حاجی مرادلو، و محمود بهمنی، “مطالعه تحمل شوری و برخی شاخص های فیزیولوژیکی سیستم تنظیم یونی- اسمزی در بچه فیل ماهی (Huso huso (Linnaeus, 1758 در حنوب دریای خزر: اثر سن و اندازه،” مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، vol. 6، no. 2، pp. 32–58، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/454209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button