Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

621
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تنوع ژنتیکی برای خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوایی در ارقام تجارتی و لاین های امیدبخش گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 225

چکیده

 به منظور بررسی تنوع ژنتیکی ارقام و لاین های امیدبخش گندم نان از نظر صفات مرتبط باکیفیت نانوایی, 85 رقم و لاین امیدبخش گندم نان براساس طرح آلفا- لاتیس با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات کمی اندازه گیری شده شامل وزن هکتولیتر و وزن هزار دانه و صفات کیفی شامل میزان پروتئین, حجم رسوب زلنی, حجم نان, سختی دانه, میزان جذب آب, عدد فالینگ (فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز), میزان گلوتن, شاخص گلوتن و حجم رسوب با SDS بر اساس استانداردهای بین المللی بودند. همچنین چهار صفت مرتبط با فارینوگراف شامل زمان تکامل خمیر, ثبات خمیر, درجه شل شدن خمیر پس از 10 و 12دقیقه اندازه گیری شدند. پس از تجزیه واریانس داده های آزمایش و مقایسه میانگین ها با استفاده از روش های چند متغیره, تجزیه خوشه ای و تجزیه به عامل ها, گروه بندی ارقام و لاین ها انجام و ارتباط بین متغیرها (صفات) مشخص گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ارقام و لاین های گندم برای همه صفات, تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند. تجزیه به عامل ها, از 12 متغیر مورد بررسی, سه عامل با واریانس نسبی 97 درصد را مشخص ساخت. عامل اول با واریانس 79 درصد صفات فارینوگراف, عامل دوم با واریانس 17 درصد, میزان پروتئین, حجم نان و حجم رسوب زلنی و عامل سوم با واریانس 75/1 درصد, صفاتی مانند شاخص گلوتن و حجم رسوب با SDS را شامل شدند. تجزیه خوشه ای با ( الگوریتم واریانس درون گروهی) ارقام و لاین ها را به چهار گروه تفکیک نمود. گروه با کیفیت نانوایی بالا شامل 23 رقم و لاین بود که می توان از آنها در برنامه های به نژادی در جهت بهبود کیفیت نانوایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری راد، محمد، نجفیان، گودرز، اسماعیل زاده مقدم، محسن، و خدارحمی، منوچهر. (1389). ارزیابی تنوع ژنتیکی برای خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوایی در ارقام تجارتی و لاین ‌های امیدبخش گندم نان. مجله علوم زراعی ایران، 12(2 (پیاپی 46))، 213-225. SID. https://sid.ir/paper/455396/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری راد محمد، نجفیان گودرز، اسماعیل زاده مقدم محسن، خدارحمی منوچهر. ارزیابی تنوع ژنتیکی برای خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوایی در ارقام تجارتی و لاین ‌های امیدبخش گندم نان. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1389؛12(2 (پیاپی 46)):213-225. Available from: https://sid.ir/paper/455396/fa

    IEEE: کپی

    محمد اکبری راد، گودرز نجفیان، محسن اسماعیل زاده مقدم، و منوچهر خدارحمی، “ارزیابی تنوع ژنتیکی برای خصوصیات مرتبط با کیفیت نانوایی در ارقام تجارتی و لاین ‌های امیدبخش گندم نان،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 12، no. 2 (پیاپی 46)، pp. 213–225، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/455396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا