مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان برداشت برگ سبز چای بر کیفیت چای سیاه

صفحات

 صفحه شروع 437 | صفحه پایان 442

چکیده

 در این پژوهش و طی یک دوره سه ساله, تغییرات کیفیت چای سیاه تولیدی از شاخساره های یک غنچه و دو برگ در فصول مختلف برداشت (بهار, تابستان و پاییز), مورد بررسی قرار گرفت. مقدار درصد ضایعات, مجموع امتیازات حسی, درصد مواد جامد محلول در آب, کافئین, تئافلاوین, تئاروبیجین, رنگ کل و شفافیت در چای سیاه تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از طرح آزمایشی کرت های خرد شده در زمان بر پایه بلوک های کامل تصادفی انجام شد. چای حاصل از برداشت برگ سبز در تابستان از نظر همه خصوصیات کیفی در نوع هیبرید, در رتبه بالاتر از برداشت های بهار و پاییز بوده است. در کلون 100 درصد مواد جامد محلول در آب و کافئین در چای تابستان به ترتیب 1.85 و 0.18 درصد از چای بهار و 6.14 و 0.79 از چای پاییز بیشتر بود. مجموع امتیازات حسی, درصد تئاروبیجین و رنگ کل در چای بهار و تابستان در یک رتبه و بیشتر از چای پاییز بوده است. در هر دو نوع چای مقدار ضایعات در پاییز بیشتر از دو فصل بهار و تابستان بود و تفاوت معنی داری   (P<0.05) بین مقدار ضایعات در دو فصل بهار و تابستان دیده نشد. مقدار ضایعات در چای هیبرید تفاوت معنی داری(P<0.05)  با کلون 100 نشان نداد. تفاوت معنی داری(P<0.05)  بین مقدار ترکیبات شیمیایی که موجب افزایش کیفیت چای می شوند, در چای هیبرید و کلون 100 وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روفی گری حقیقت، شیوا، صبوری هلستانی، صمد، چراغی، کلثوم، و شکرگزار، سیداحمدتقی. (1388). بررسی تاثیر زمان برداشت برگ سبز چای بر کیفیت چای سیاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (ب))، 437-442. SID. https://sid.ir/paper/456020/fa

    Vancouver: کپی

    روفی گری حقیقت شیوا، صبوری هلستانی صمد، چراغی کلثوم، شکرگزار سیداحمدتقی. بررسی تاثیر زمان برداشت برگ سبز چای بر کیفیت چای سیاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (ب)):437-442. Available from: https://sid.ir/paper/456020/fa

    IEEE: کپی

    شیوا روفی گری حقیقت، صمد صبوری هلستانی، کلثوم چراغی، و سیداحمدتقی شکرگزار، “بررسی تاثیر زمان برداشت برگ سبز چای بر کیفیت چای سیاه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (ب)، pp. 437–442، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456020/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button