مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر منبع کربوهیدرات در جیره های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی، توازن انرژی، تخمیر در شکمبه، تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 76

چکیده

 68 راس گاو شیری هلشتاین آبستن نزدیک به زایش بر اساس تعداد زایش (38 راس گاو زایش اول و 30 راس گاو چند بار زایش کرده) بلوک بندی شدند تا اثر دو منبع کربوهیدرات در جیره های پیش از زایش بر آنها مطالعه شود. جیره 1 حاوی منبع کربوهیدرات با تجزیه سریع در شکمبه (دانه گندم غلتک زده شده) و جیره 2 حاوی منبع کربوهیدرات با تجزیه کند در شکمبه (دانه ذرت آسیاب شده) بودند. جیره ها به صورت کاملا مخلوط شده, دو بار در روز و از 23.1±9 روز مانده به زایش در اختیار گاوها قرار گرفتند. همه گاوها تا 28 روز پس از زایش با یک جیره یکسان تغذیه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که گاوهای زایش اول تغذیه شده با جیره حاوی گندم با ماده خشک مصرفی, انرژی خالص شیردهی مصرفی و توازن انرژی کمتری در پیش از زایش داشتند (p<0.05). اما پس از زایش تفاوت ها معنی دار نبود. گاوهای چند بار زایش کرده تغذیه شده با جیره حاوی گندم, ماده خشک مصرفی, انرژی خالص شیردهی مصرفی, توازن انرژی و نمره وضعیت بدنی متفاوتی با گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی ذرت نداشتند. گاوهای چند بار زایش کرده که جیره حاوی گندم را دریافت کرده بودند, پروپیونات شکمبه ای بالاتر و نسبت استات به پروپیونات کمتری در پیش و پس از زایش داشتند (p<0.05). هم چنین این گاوها کل اسید چرب فرار شکمبه ای بالاتری پس از زایش داشتند (p<0.05). فراسنجه های تخمیر در شکمبه گاوهای زایش اول در پیش و پس از زایش بین جیره ها تفاوت معنی داری نداشت. تولید و ترکیب شیر گاوهای چند بار زایش کرده به جز نیتروژن اوره ای شیر تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت. مصرف جیره حاوی دانه گندم غلتک زده شده توسط گاوهای زایش اول سبب افزایش مقدار و درصد پروتئین شیر و کاهش نیتروژن اوره ای شیر و تعداد سلول های بدنی شیر (p<0.05) شد. در حالی که بر تولید شیر و سایر ترکیبات شیر اثر معنی دار نداشت. بنابراین با توجه به یافته های به دست آمده می توان بیان نمود که دانه گندم غلتک زده شده در جیره های پیش از زایش گاوهای هلشتاین می تواند سبب بهبود در عملکرد گاوهای شیرده پس از زایش گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی الموتی، حمیدرضا، رضایزدی، کامران، امانلو، حمید، و توحیدی، آرمین. (1388). اثر منبع کربوهیدرات در جیره ‌های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی, توازن انرژی, تخمیر در شکمبه, تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 67-76. SID. https://sid.ir/paper/456157/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی الموتی حمیدرضا، رضایزدی کامران، امانلو حمید، توحیدی آرمین. اثر منبع کربوهیدرات در جیره ‌های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی, توازن انرژی, تخمیر در شکمبه, تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):67-76. Available from: https://sid.ir/paper/456157/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا میرزایی الموتی، کامران رضایزدی، حمید امانلو، و آرمین توحیدی، “اثر منبع کربوهیدرات در جیره ‌های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی, توازن انرژی, تخمیر در شکمبه, تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 67–76، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button