مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

243
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر مصرف شیر کم چربی، شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 104

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: مطالعات اخیر پیشنهاد می دهند که متابولیسم کلسیم و شاید دیگر ترکیبات موجود در شیر, ممکن است در تغییر تعادل انرژی و در نتیجه کاهش وزن نقش داشته باشند. این مطالعه با هدف مقایسه اثرمصرف شیر کم چربی, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان دارای اضافه وزن و چاق غیر یائسه صورت گرفت.روش ها: در این کارآزمایی بالینی, 100 زن دارای اضافه وزن یا چاق غیر یائسه و سالم, به صورت تصادفی به یکی از گروه های زیر اختصاص یافته و به مدت 8 هفته تحت مطالعه بودند: 1) گروه کنترل, 600-500 میلی گرم در روز کلسیم 2) گروه مکمل کلسیم, همانند گروه کنترل به علاوه 800 میلی گرم کلسیم در روز به شکل کربنات کلسیم 3) گروه شیر, دارای 3 سروینگ در روز شیر کم چربی 4) گروه شیر سویا, دارای 3 سروینگ در روز شیر سویا (انرژی همه گروه ها 500 کیلو کالری کمتر از نیاز روزانه فرد بود). در ابتدای مطالعه و پایان هفته 8, شاخص های تن سنجی اندازه گیری و 3 روز پرسشنامه ثبت مواد غذایی و فعالیت بدنی تکمیل شد.یافته ها: مقایسه میانگین تغییرات وزن, دور کمر,BMI  وWHR  نشان داد که کاهش دور کمر و WHR در بین 4 گروه تفاوت معنی دار داشت (به ترتیبP=0.029  و P=0.015). پس از تعدیل برای مقادیر پایه, اختلاف در تغییرات وزن وBMI  نیز در بین 4 گروه معنی دار شد (به ترتیبP=0.019  و P=0.017). بیشترین کاهش در تمام شاخص های تن سنجی, متعلق به گروه مصرف کننده شیر بود.نتیجه گیری: افزایش مصرف شیر کم چربی می تواند باعث کاهش بیشتر چاقی عمومی و مرکزی نسبت به رژیم کم کالری به تنهایی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فقیه، شیوا، ابدی، علیرضا، هدایتی، مهدی، و کیمیاگر، سیدمسعود. (1388). مقایسه اثر مصرف شیر کم چربی, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(1 (پیاپی 30))، 99-104. SID. https://sid.ir/paper/456655/fa

    Vancouver: کپی

    فقیه شیوا، ابدی علیرضا، هدایتی مهدی، کیمیاگر سیدمسعود. مقایسه اثر مصرف شیر کم چربی, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1388؛9(1 (پیاپی 30)):99-104. Available from: https://sid.ir/paper/456655/fa

    IEEE: کپی

    شیوا فقیه، علیرضا ابدی، مهدی هدایتی، و سیدمسعود کیمیاگر، “مقایسه اثر مصرف شیر کم چربی, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر کاهش وزن و چربی بدن در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. 1 (پیاپی 30)، pp. 99–104، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456655/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button