مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه شاخص تغذیه ای ماستریخت در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بین یک فرآورده استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه در یک بیمارستان آموزشی ایران

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: شاخص ماستریخت یک پارامتر اندازه گیری وضعیت تغذیه در بیماران بستری می باشد. این مطالعه به منظور مقایسه شاخص ماستریخت در بیماران بستری در ICU بین فرآورده های استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه ای دریک بیمارستان آموزشی طراحی گردید.مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی, 60 بیمار تحت تغذیه روده ای به 2 گروه تقسیم شدند. بیماران بصورت تصادفی, Fresubin ®  (یک محلول تغذیه روده ای استاندارد موجود در ایران) یا فرآورده تغذیه ایی آشپزخانه ای (ترکیب معمول در اغلب بیمارستان های ایران) دریافت کردند. در هر دو گروه از لوله نازوگاستریک جهت تغذیه استفاده شد. ارزیابی بیماران بر اساس شاخص ماستریخت در زمان پایه, 3 و 10 روز بعد از شروع تغذیه انجام شد.یافته ها: 55 بیمار مطالعه را تکمیل نمودند. نتایج نشان داد که شاخص ماستریخت بین 2 گروه در نوبت اول (قبل از آغاز تغذیه وریدی) معنی دار نیست (P=0.5), لیکن بین 2 گروه در نوبت های دوم و سوم بررسی, تفاوت معنی داری با هم مشاهده گردید (P<0.05 برای هر دو نوبت).استنتاج: این مطالعه نشان می دهد بیمارانی که با محلول های استاندارد تغذیه شدند نسبت به کسانی که با فرآورده های ساخت آشپزخانه بیمارستان تغذیه شده اند از نظر وضعیت تغذیه شرایط بهتری دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی نظری، محمد، فریبرزفرساد، بهرام، علوی، سیدمصطفی، بخشنده آبکنار، هومن، خوارزم کیا، علی، و آریایی نژاد، پگاه. (1390). مقایسه شاخص تغذیه ای ماستریخت در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بین یک فرآورده استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه در یک بیمارستان آموزشی ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 21(81)، 54-60. SID. https://sid.ir/paper/456946/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی نظری محمد، فریبرزفرساد بهرام، علوی سیدمصطفی، بخشنده آبکنار هومن، خوارزم کیا علی، آریایی نژاد پگاه. مقایسه شاخص تغذیه ای ماستریخت در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بین یک فرآورده استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه در یک بیمارستان آموزشی ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1390؛21(81):54-60. Available from: https://sid.ir/paper/456946/fa

    IEEE: کپی

    محمد عباسی نظری، بهرام فریبرزفرساد، سیدمصطفی علوی، هومن بخشنده آبکنار، علی خوارزم کیا، و پگاه آریایی نژاد، “مقایسه شاخص تغذیه ای ماستریخت در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بین یک فرآورده استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه در یک بیمارستان آموزشی ایران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 21، no. 81، pp. 54–60، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456946/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button