مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

972
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان ید موجود در نمک های عرضه شده در شهر کرمانشاه، سال 92-1391

صفحات

 صفحه شروع 144 | صفحه پایان 148

چکیده

 سابقه و هدف: ید یکی از ریز مغذی های مهم و مورد نیاز بدن انسان است که نقش بسیار موثری در ساخت هورمون های غده تیروئید دارد. اختلالات ناشی از کمبود ید به عنوان بزرگ ترین علت قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی و جسمی مطرح هستند. هدف از این مطالعه تعیین میزان ید موجود در نمک های عرضه شده در شهر کرمانشاه بود.مواد و روش ها: از 39 مارک عرضه شده در مراحل مختلف تولید در فروشگاه های سطح شهر, 300 نمونه جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. برای بررسی میزان ید نمک های مورد استفاده در خانوارها از آشپزخانه 100 خانوار در مناطق مختلف به طور تصادفی 30 گرم نمونه نمک جمع آوری شد. برای اندازه گیری میزان ید از روش های استاندارد توصیه شده استفاده شد. آزمون آماری برای تحلیل داده ها آنالیز واریانس کروسکال والیس بود.یافته ها: میانگین ید در نمک های عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه  28.3±14.8ppmبود که در بیش از 50 درصد نمونه ها کم تر از استاندارد ایران است. تنها 8 مارک از 39 مارک مورد بررسی در حد قابل قبول بودند و 80 درصد مارک ها از ید کافی برخوردار نبودند. 3.1 درصد نمک ها دارای ناخالصی بوده و با گذشت زمان از تاریخ تولید نمک ها میزان ید آن ها تقریبا کاهش یافته بود (0.14=p).استنتاج: اغلب نمک های توزیع شده در شهر کرمانشاه از استاندارد لازم برخوردار نبوده و میانگین ید آن ها در محدوده قابل قبول نمی باشد. بنابراین پایش مستمر کارخانجات تولیدکننده نمک های یددار, کنترل دقیق میزان ید آن ها درمراحل تولید و توزیع در بازار توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاسدار، یحیی، محمدی، قباد، منصوری، امیرمحمد، القاصی، شکوفه، دربندی، میترا، محمودی، مجید، و نیازی، پریسا. (1395). بررسی میزان ید موجود در نمک های عرضه شده در شهر کرمانشاه, سال 92-1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 26(135)، 144-148. SID. https://sid.ir/paper/45701/fa

    Vancouver: کپی

    پاسدار یحیی، محمدی قباد، منصوری امیرمحمد، القاصی شکوفه، دربندی میترا، محمودی مجید، نیازی پریسا. بررسی میزان ید موجود در نمک های عرضه شده در شهر کرمانشاه, سال 92-1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1395؛26(135):144-148. Available from: https://sid.ir/paper/45701/fa

    IEEE: کپی

    یحیی پاسدار، قباد محمدی، امیرمحمد منصوری، شکوفه القاصی، میترا دربندی، مجید محمودی، و پریسا نیازی، “بررسی میزان ید موجود در نمک های عرضه شده در شهر کرمانشاه, سال 92-1391،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 26، no. 135، pp. 144–148، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button