مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

192
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جای گزینی جو و ارزن به جای ذرت، بر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک در ماهی کپور معمولی (.Cyprinus carpio, L)

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

 با توجه به اهمیت و نقش تغذیه در پرورش آبزیان بر ویژگی هایی نظیر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک, تاثیر غلاتی چون ذرت, و ارزن بر برخی از صفات کمی در ماهی کپور معمولی مورد آزمایش قرار گرفت. بر این اساس, 540 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 9±70 گرم انتخاب و در 27 قفس (هر قفس 20 قطعه ماهی) به طور تصادفی رها شدند, و پس از دو هفته سازگاری, به مدت هشت هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. جیره های آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی ذرت) و جیره های حاوی جو و ارزن که در سطوح 25, 50, 70 و 100 درصد جای گزین ذرت در جیره شاهد شدند (جمعا 9 جیره), در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند.تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده نشان داد که استفاده از جو و ارزن در جیره, نسبت به ذرت افزایش وزن بیشتری ایجاد کرد. بیشترین اقزایش وزن را جو با سطح جای گزینی 50 درصد, و کمترین افزایش وزن را ارزن با سطح 100 درصد جای گزینی به جای ذرت در جیره شاهد به خود اختصاص داد. لیکن تفاوت آنها با جیره شاهد (ذرت) معنی دار نبود (P>0.05). بیشترین میزان رشد ویژه را جیره های حاوی جو با سطح جای گزینی 50 و 100 درصد به جای ذرت نشان دادند. از لحاظ ضریب تبدیل خوراک, جیره های مختلف جو و ارزن بازده بهتری نسبت به جیره شاهد نشان دادند. جیره حاوی جو با 100 درصد جای گزینی به جای ذرت در جیره شاهد بهترین بازده تبدیل خوراک را داشت. ولی این ختلاف معنی دار نبود. به طور کلی, نتایج نشان داد که عملکرد جو بهتر از ذرت و ارزن, و عملکرد ارزن بهتر از ذرت است. این نتایج نشان می دهد که جو و ارزن می توانند به عنوان منبع جای گزین شونده مناسب برای ذرت وارداتی در جیره های ماهی کپور توصیه شوند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علامه فانی، س.ا.، محبوبی صوفیانی، نصراله، پوررضا، جواد، و استکی، عباسعلی. (1379). اثر جای گزینی جو و ارزن به جای ذرت, بر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک در ماهی کپور معمولی (.Cyprinus carpio, L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 4(3)، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/457561/fa

    Vancouver: کپی

    علامه فانی س.ا.، محبوبی صوفیانی نصراله، پوررضا جواد، استکی عباسعلی. اثر جای گزینی جو و ارزن به جای ذرت, بر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک در ماهی کپور معمولی (.Cyprinus carpio, L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1379؛4(3):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/457561/fa

    IEEE: کپی

    س.ا. علامه فانی، نصراله محبوبی صوفیانی، جواد پوررضا، و عباسعلی استکی، “اثر جای گزینی جو و ارزن به جای ذرت, بر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک در ماهی کپور معمولی (.Cyprinus carpio, L)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 4، no. 3، pp. 89–96، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457561/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button