مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل ارقام گندم نان بهاره به تنش گرمای انتهای فصل در شرایط اهواز

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 99

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر این تنش بر عملکرد و اجزای عملکرد 20 رقم گندم نان بهاره, آزمایشی مزرعه ای در دو سال زراعی87 -1386 88 و-1387 در ملاثانی (35 کیلومتری شمال شرقی اهواز) به صورت بلوک های نواری با سه تکرار شامل چهار تاریخ کاشت (15 آبان, 15 آذر, 15 دی و 15 بهمن ماه, به منظور تامین تنش گرما) در کرت های طولی و 20 رقم گندم نان بهاره (شعله, اروند, چناب 70, فلات,چمران, ویریناک, اترک, S-80-18, استار, اینیا 66, بولانی, بیات, داراب 2, دز, کویر, مارون, هامون, هیرمند, پیشتاز و روشن) در کرت های عرضی اجرا شد. نتایج نشان داد که سال, تاریخ کاشت, رقم و اثر متقابل تاریخ کاشت در رقم اثر معنی داری بر صفات اندازه گیری شده داشتند. مقایسه میانگین ها نشان داد که عملکرد دانه در سال دوم بیشتر از سال اول بوده است. بیشترین عملکرد (6049 کیلوگرم در هکتار) در 15 آذر و کمترین آن (1755 کیلوگرم در هکتار) در 15 بهمن بدست آمد. در بین ارقام گندم, بیشترین میانگین عملکرد (5020 کیلوگرم در هکتار) مربوط به رقم چمران و کمترین آن (3663 کیلوگرم در هکتار) متعلق به رقم اینیا 66 بود. محاسبه شاخص تحمل تنش  (STI), ارقام اروند (394/0), ویریناک (393/0), چمران (378/0) و بیات (356/0) را به عنوان ارقام متحمل و ارقام روشن (199/0), هامون (223/0), فلات (227/0), استار (233/0), اینیا 66 (237/0) و داراب 2 (244/0) را به عنوان ارقام حساس به تنش گرما دسته بندی کرد. به طور کلی به نظر می رسد که اگر در شرایط منطقه خوزستان, انتخاب ارقام مناسب گندم بر اساس دوره رشد آنها (زودرس, متوسط رس و دیررس) و امکان عملیات زراعی مطلوب صورت گیرد, می توان با کشت ارقام متحمل به تنش گرما, ضمن حفظ عملکرد بالا, پایداری تولید را نیز بهبود بخشید. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشتطی، علی، عالمی سعید، خلیل، سیادت، سیدعطااله، بخشنده، عبدالمهدی، و جلال کمالی، محمدرضا. (1389). ارزیابی تحمل ارقام گندم نان بهاره به تنش گرمای انتهای فصل در شرایط اهواز. مجله علوم زراعی ایران، 12(2 (پیاپی 46))، 85-99. SID. https://sid.ir/paper/457770/fa

    Vancouver: کپی

    مشتطی علی، عالمی سعید خلیل، سیادت سیدعطااله، بخشنده عبدالمهدی، جلال کمالی محمدرضا. ارزیابی تحمل ارقام گندم نان بهاره به تنش گرمای انتهای فصل در شرایط اهواز. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1389؛12(2 (پیاپی 46)):85-99. Available from: https://sid.ir/paper/457770/fa

    IEEE: کپی

    علی مشتطی، خلیل عالمی سعید، سیدعطااله سیادت، عبدالمهدی بخشنده، و محمدرضا جلال کمالی، “ارزیابی تحمل ارقام گندم نان بهاره به تنش گرمای انتهای فصل در شرایط اهواز،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 12، no. 2 (پیاپی 46)، pp. 85–99، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457770/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button