Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,380
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

263
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع آلرژی غذایی در کودکان مبتلا به آسم کم تر از 18 سال در شهر سمنان در سال 87

صفحات

 صفحه شروع 162 | صفحه پایان 168

چکیده

 سابقه و هدف: آسم شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی می باشد و در سنین 5 تا 10 سال شایع تر است. شیوع آسم در سال های اخیر به مقدار زیادی افزایش یافته است. از جمله عواملی که بر بیماری آسم تاثیر زیادی دارند, آلرژی های غذایی می باشند. در این مطالعه, شیوع آلرژی نسبت به مواد غذایی مختلف در بیماران مبتلا به آسم کم تر از 18 سال, بررسی و برخی عوامل مرتبط با آن شناسایی شدند.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 298 نفر از کودکان زیر 18 سال مراجعه کننده به مطب های خصوصی شهر سمنان, که با توجه به علایم کلینیکی و شرح حال و معاینه توسط پزشک, در آن ها تشخیص بیماری آسم گذاشته شده بود, تحت تست پوستی قرار گرفتند. هم چنین پرسش نامه ای نیز توسط والدین یا خود بیمار تکمیل شد. هر واکنش Wheal با اندازه 3 میلی متر بالاتر از Wheal منفی کنترل و یا هر واکنش Flare با اندازه بیش از 15 میلی متر بالاتر از Flare منفی کنترل, به عنوان تست مثبت تلقی شد.یافته ها: 35.9 درصد (با فاصله اطمینان 95درصد: 30.5-41.3 درصد) از افراد مبتلا به آسم, حداقل نسبت به یکی از غذاهای اصلی (گندم, برنج, بادام زمینی, تخم مرغ, سویا و یا شیر), آلرژی نشان دادند. شیوع آلرژی غذایی در کودکان مبتلا به آسم, با بیماری آلرژیک همراه, سابقه بیماری آلرژیک در بستگان نزدیک, طول مدت استفاده از شیرمادر, سن شروع تغذیه تکمیلی, سن ابتلا به آسم, وزن هنگام تولد, جنس و مصرف شیر پاستوریزه قبل از یک سالگی, رابطه معنی داری داشت (P<0.05).نتیجه گیری: یافته ها نشان داد آلرژی غذایی در کودکان مبتلا به آسم از شیوع بالایی برخوردار است. با توجه به وجود ارتباط آلرژی غذایی با شروع مصرف شیر پاستوریزه قبل از یک سالگی, وزن کم هنگام تولد, طول مدت کم مصرف شیرمادر, سن پایین تر ابتلا به آسم, جنس مذکر, وزن کم هنگام تولد, سابقه آلرژی در فرد و یا در بستگان نزدیک و شروع تغذیه تکمیلی قبل از 6 ماهگی, لازم است کودکان مبتلا به آسمی که یک یا چند فاکتور فوق را داشته باشند, باید از نظر آلرژی غذایی تحت نظر بوده و در صورت ابتلا به آن تا رفع آن پیگیری شوند. این امر بهبودی آسم وی را تسهیل می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نبوی، محمد، حسین زاده، یاسین، قربانی، راهب، و نبوی، مرجان. (1389). بررسی شیوع آلرژی غذایی در کودکان مبتلا به آسم کم تر از ١٨ سال در شهر سمنان در سال ٨٧. کومش، 11(3 (پیاپی 35))، 162-168. SID. https://sid.ir/paper/457789/fa

    Vancouver: کپی

    نبوی محمد، حسین زاده یاسین، قربانی راهب، نبوی مرجان. بررسی شیوع آلرژی غذایی در کودکان مبتلا به آسم کم تر از ١٨ سال در شهر سمنان در سال ٨٧. کومش[Internet]. 1389؛11(3 (پیاپی 35)):162-168. Available from: https://sid.ir/paper/457789/fa

    IEEE: کپی

    محمد نبوی، یاسین حسین زاده، راهب قربانی، و مرجان نبوی، “بررسی شیوع آلرژی غذایی در کودکان مبتلا به آسم کم تر از ١٨ سال در شهر سمنان در سال ٨٧،” کومش، vol. 11، no. 3 (پیاپی 35)، pp. 162–168، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457789/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا