مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط ارزش اصلاحی مادری وزن جوجه یک روزه با خصوصیات کمی و کیفی تخم مرغ یک لاین تجاری گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط ارزش اصلاحی مادری وزن یک روزگی جوجه های یک لاین تجارتی گوشتی با صفات مختلف تخم مرغ و مقدار اسید چرب های زرده بود. بر اساس وزن یک روزگی 6746 جوجه با شجره معلوم ارزش های اصلاحی مادری 63 مرغ از طریق مدل حیوان دارای اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم, اثر ژنتیکی افزایشی مادری, اثر محیطی مشترک مادری و کوواریانس اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری با استفاده از برنامه DFREML برآورد شد. مرغ ها بر اساس ارزش های اصلاحی مادری به 3 گروه ژنتیکی (پایین, متوسط و بالا) تقسیم شدند. از این مرغ ها در سن 32 هفتگی 126 تخم (از هر مرغ تعداد 2 عدد) جمع آوری و صفات مختلف تخم مرغ (وزن تخم مرغ, ضخامت پوسته, مقاومت پوسته, وزن پوسته, وزن زرده, درصد زرده, وزن آلبومین و درصد آلبومین) و اسید چرب های زرده (اسیدهای پالمیتیک, پالمیتولئیک, استئاریک, اولئیک, لینولئیک و لینولنیک) اندازه گیری شد. تجزیه واریانس داده ها با مدل خطی عمومی و مقایسه میانگین ها با روش توکی انجام گرفت. میانگین صفات وزن تخم مرغ, وزن پوسته, وزن زرده, وزن آلبومین و درصد آلبومین در گروه های با ارزش اصلاحی مادری بالا زیادتر از سایر گروه ها (P<0.05) بود. برای درصد زرده, افزایش ارزش اصلاحی مادری به طور معنی داری میانگین آن را کاهش داد(P<0.05) . با برازش وزن تخم مرغ به عنوان متغیر کمکی, اختلاف میانگین صفات مورد مطالعه در گروه های ژنتیکی مادری معنی دار نبود. این نتایج نشان داد که بخش قابل توجه ای از تفاوت های بین مشاهدات می تواند ناشی از اختلاف وزن تخم مرغ ها باشد. برای اسید چرب های زرده, افزایش ارزش اصلاحی مادری موجب کاهش میانگین آنها شد اما این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، حسین، واعظ ترشیزی، رسول، و امام جمعه کاشان، ناصر. (1388). ارتباط ارزش اصلاحی مادری وزن جوجه یک روزه با خصوصیات کمی و کیفی تخم‌ مرغ یک لاین تجاری گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/457959/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی حسین، واعظ ترشیزی رسول، امام جمعه کاشان ناصر. ارتباط ارزش اصلاحی مادری وزن جوجه یک روزه با خصوصیات کمی و کیفی تخم‌ مرغ یک لاین تجاری گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/457959/fa

    IEEE: کپی

    حسین قربانی، رسول واعظ ترشیزی، و ناصر امام جمعه کاشان، “ارتباط ارزش اصلاحی مادری وزن جوجه یک روزه با خصوصیات کمی و کیفی تخم‌ مرغ یک لاین تجاری گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 1–6، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button