Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,795
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

383
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری (NaCl) در 5 رقم گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 102

چکیده

 گوجه فرنگی Lycopersicon esculentum L. از جمله سبزیجات پرمصرف است که بعد از سیب زمینی از نظر سطح زیر کشت در ایران دارای جایگاه ویژه ای است. گوجه فرنگی گیاهی نسبتا مقاوم به شوری است و تحقیقات وسیعی بر روی ارقام مختلف آن انجام گرفته است. در این پژوهش برای ارزیابی تحمل به شوری (NaCl) 5 رقم گوجه فرنگی Peto Early, Red Cloud, Early Orbana, Sun Cloud و یک رقم محلی اصفهان در مرحله گیاهچه ای با 4 سطح شوری 0, 50 و 100 و 150 میلی مولار نمک کلرید سدیم در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. صفات درصد جوانه زنی, متوسط طول دوره جوانه زنی, طول ریشه و ساقه, وزن خشک ریشه و ساقه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر شوری بر کلیه صفات مورد بررسی معنی دار بود. همچنین تفاوت بین ارقام برای کلیه صفات معنی دار گردید. اثر متقابل شوری×  رقم بر درصد جوانه زنی, متوسط طول دوره جوانه زنی و طول ریشه معنی دار بود. رقم Peto Early با داشتن بیشترین درصد جوانه زنی, کوتاهترین متوسط دوره جوانه زنی و سایر صفات به عنوان رقمی متحمل شناخته شد. در صورتی که رقم گوجه فرنگی محلی حساس ترین رقم بود. به طوری که با افزایش سطوح شوری, متوسط طول دوره جوانه زنی افزایش معنی داری داشت و سایر صفات نیز به طور معنی داری کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرتضایی نژاد، فروغ، و رضایی، پگاه. (1388). ارزیابی تحمل به شوری (NaCl) در 5 رقم گوجه فرنگی. پژوهش نامه کشاورزی، 1(2)، 93-102. SID. https://sid.ir/paper/458173/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضایی نژاد فروغ، رضایی پگاه. ارزیابی تحمل به شوری (NaCl) در 5 رقم گوجه فرنگی. پژوهش نامه کشاورزی[Internet]. 1388؛1(2):93-102. Available from: https://sid.ir/paper/458173/fa

    IEEE: کپی

    فروغ مرتضایی نژاد، و پگاه رضایی، “ارزیابی تحمل به شوری (NaCl) در 5 رقم گوجه فرنگی،” پژوهش نامه کشاورزی، vol. 1، no. 2، pp. 93–102، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458173/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا