مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی کال زایی و باززایی در ارقام ایرانی برنج (.Oryza sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 365 | صفحه پایان 374

چکیده

 برای وارد کردن ژن های بیگانه به گیاهان مهم زراعی مثل برنج نیاز به یک سیستم باززایی تکرارپذیر و کارا می باشد تا گیاهان کامل و بارور از بافت های تغییر یافته به دست آید. در این راستا این آزمایش طرح ریزی شد و مناسب ترین محیط کال زایی برای واریته های طارم محلی و دیلمانی به دست آمد و با اعمال تیمارهای مختلف, باززایی گیاه به حدود %49 رسید. جهت بررسی کال زایی, بذور کامل و رسیده تحت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با دو فاکتور محیط کشت در 8 سطح (محیط های N6 تکمیل شده با 1.5, 2, 2.5, 3 و 3.5 میلی گرم در لیتر تو, فور-دی و MS تکمیل شده با 2, 2.5 و 3 میلی گرم در لیتر تو, فور – دی) و رقم در 2 سطح (طارم محلی و دیلمانی) با 7 تکرار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج نشان داد که محیط MS تکمیل شده با 2mg/l تو, فور-دی, 30g/l مالتوز و 10g/l آگار را می توان برای کال زایی هر دو رقم مورد آزمایش توصیه نمود. استفاده از ساکارز در محیط های واکشت نسبت به مالتوز ترجیح داشت. جهت بررسی باززایی, ابتدا کالوس ها در کاغذ صافی استریل به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند تا عمل آبگیری صورت گیرد, سپس آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با 3 فاکتور محیط کشت در 6 سطح [5 محیط MS تکمیل شده با سطوح هورمونی کینتین (kin) و نفتالین استیک اسید (NAA) به ترتیب به نسبت 6 به 2, 4 به 2, 2 به 0.5, 3 به 1 و 2 به 1 و یک محیط MS تکمیل شده با 0.2mg/l تو, فور-دی و 2mg/l بنزیل آمینوپورین] (BAP), منبع کربن در 2 سطح (ساکارز و مانیتول) و رقم در 2 سطح (طارم محلی و دیلمانی) اجرا گردید. این آزمایش نشان داد که محیط MS تکمیل شده با 3mg/l کینتین و 1mg/l نفتالین استیک اسید به همراه 30gr/l مانیتول برای هر دو رقم مناسب ترین محیط می باشد اما فقط پاسخ رقم دیلمانی قابل قبول (%49) می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، عبداله، و سیدطباطبایی، بدرالدین ابراهیم. (1386). بهینه سازی کال زایی و باززایی در ارقام ایرانی برنج (.Oryza sativa L). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 13(2 (ویژه نامه))، 365-374. SID. https://sid.ir/paper/458658/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی عبداله، سیدطباطبایی بدرالدین ابراهیم. بهینه سازی کال زایی و باززایی در ارقام ایرانی برنج (.Oryza sativa L). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1386؛13(2 (ویژه نامه)):365-374. Available from: https://sid.ir/paper/458658/fa

    IEEE: کپی

    عبداله محمدی، و بدرالدین ابراهیم سیدطباطبایی، “بهینه سازی کال زایی و باززایی در ارقام ایرانی برنج (.Oryza sativa L)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 13، no. 2 (ویژه نامه)، pp. 365–374، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458658/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button