مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه وضعیت آلودگی تخم مقاوم (سیست) آرتمیا ارومیانا به عوامل قارچی در دو گروه انباری و تازه صید شده

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 99

چکیده

 آلودگی های قارچی سیست آرتمیا می تواند یکی از دلایل مهم پایین بودن درصد تخم گشایی سیست آرتمیا و در نتیجه از مشکلات عمده در زمینه عمل آوری سیست و پرورش آرتمیا باشد. در این مطالعه آلودگی های قارچی سیست آرتمیا اورمیانا مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور در طول یک ماه از نیمه تیر لغایت نیمه مرداد 1383 در پنج نوبت نمونه گیری انجام گرفت. در هر نوبت از یک ایستگاه صید سیست (جزیره اسلامی, جزیره آرزو, جزیره اسپیر, جزیره اشک, جزیره تپه شاهی) در دریاچه ارومیه تعداد 10 نمونه و هر نمونه حداقل 20 گرم برداشت گردید و همزمان تعداد 10 نمونه 20 گرمی از سیست های انباری مربوط به همان صیدگاه ها در محل مرکز بهره برداری برداشت گردید. نمونه های سیست اخذ شده به آزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه منتقل و در محیط سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. از روز دوم تا ده روز قارچ های رشد یافته در سطح آگار بررسی گردید و پرگنه های مجزا برای تشخیص دقیق کشت مجدد شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که عمده قارچ های جدا شده عبارت بودند از: گونه های مختلف پنی سیلیوم, اسکوپولاریوپسیس, آلترناریا, ورتیسلیوم, گونه های فوزاریوم, آسپرژیلوس فلاووس, آسپرژیلوس فومیگاتوس, آسپرژیلوس نایجر, هلمینتوسپوریوم و اپی کوکوم. آزمایش کمی شمارش کپک در هر گرم سیست برای 100 نمونه انجام شد و نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین تعداد کپک در هر گرم سیست انباری برابر 9422±6554.47 بوده و میانگین تعداد آن در سیست های تازه صید شده برابر 447±313.27 کپک می باشد. بررسی آماری بر اساس آنالیز واریانس دو گروه سیست انباری و سیست تازه صید شده از نظر تعداد قارچ در هر گرم سیست و درصد آلودگی به قارچ های مختلف نشان داد که اختلاف معنی دار آماری وجود دارد (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اونق، عبدالغفار، یوسف بیگی، قاسم، و خسروی، علیرضا. (1386). بررسی و مقایسه وضعیت آلودگی تخم مقاوم (سیست) آرتمیا ارومیانا به عوامل قارچی در دو گروه انباری و تازه صید شده. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(6)، 93-99. SID. https://sid.ir/paper/460945/fa

    Vancouver: کپی

    اونق عبدالغفار، یوسف بیگی قاسم، خسروی علیرضا. بررسی و مقایسه وضعیت آلودگی تخم مقاوم (سیست) آرتمیا ارومیانا به عوامل قارچی در دو گروه انباری و تازه صید شده. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(6):93-99. Available from: https://sid.ir/paper/460945/fa

    IEEE: کپی

    عبدالغفار اونق، قاسم یوسف بیگی، و علیرضا خسروی، “بررسی و مقایسه وضعیت آلودگی تخم مقاوم (سیست) آرتمیا ارومیانا به عوامل قارچی در دو گروه انباری و تازه صید شده،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 6، pp. 93–99، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/460945/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button