مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

653
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه روابط میان عملکرد و اجزای عملکرد در برنج

صفحات

 صفحه شروع 983 | صفحه پایان 993

چکیده

 تحقیقی به منظور تعیین روابط میان عملکرد دانه و اجزای عملکرد در 36 ژنوتیپ برنج در موسسه تحقیقات برنج (رشت) در قالب طرح لاتیس ساده در سال 1379 انجام گرفت. در این تحقیق هفده صفت شامل عملکرد دانه, تعداد خوشه در بوته, تعداد دانه سالم در خوشه, وزن صد دانه, طول, عرض و مساحت برگ, ارتفاع بوته, طول ساقه, مقدار آمیلوز, غلظت ژل, وزن خوشه, طول, عرض و شکل دانه, روزهای تا 50 درصد گلدهی و رسیدن کامل با اندازه گیری ده نمونه تصادفی در هر واحد آزمایشی ارزیابی شدند. تجزیه واریانس ساده نشان داد که اختلاف بسیار معنی داری بین ژنوتیپ ها برای کلیه صفات مورد بررسی وجودداشت. ضرایب همبستگی ژنتیکی هرکدام از صفات تعداد خوشه در بوته, تعداد دانه پر در خوشه, وزن خوشه, روزهای تا 50 درصد گلدهی و رسیدن کامل با عملکرد دا نه مثبت و معنی دار بود و ضریب همبستگی بین عملکرد دانه با بقیه صفات منفی بود .تجزیه رگرسیون گام به گام نشان داد که حداکثر اختلاف عملکرد دانه ژنوتیپ ها را می توان به تعداد خوشه در بوته, تعداد دانه در خوشه, وزن صد دانه و طول برگ نسبت داد. نتایج تجزیه علیت حاکی از آن است که تعداد خوشه در بوته و تعداد دانه در خوشه مهم ترین اجزا موثر بر عملکرد دانه بودند و بیشترین اثرات مستقیم را روی عملکرد داشته اند. تجزیه عاملها شش عامل را استخراج کرد که 38.6 درصد از تغییرات کل داده ها را توجیه کردند. عامل دوم با عامل ششم ادغام و در مجموع 27.3 عنوان عامل عملکرد و اجزای عملکرد نامگذاری شد ند. عامل ها ی اول ,سوم, چهارم و پنجم به ترتیب به عنوان عامل خصوصیات مرفولوژی, عامل دوره رشد و رسیدگی برنج, عامل کیفیت ظاهری دانه و عامل کیفیت پخت دانه شناسایی شدند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیم سروش، حسین، مصباح، محمود، و حسین زاده، عبدالهادی. (1383). مطالعه روابط میان عملکرد و اجزای عملکرد در برنج. علوم کشاورزی ایران، 35(4)، 983-993. SID. https://sid.ir/paper/462162/fa

    Vancouver: کپی

    رحیم سروش حسین، مصباح محمود، حسین زاده عبدالهادی. مطالعه روابط میان عملکرد و اجزای عملکرد در برنج. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(4):983-993. Available from: https://sid.ir/paper/462162/fa

    IEEE: کپی

    حسین رحیم سروش، محمود مصباح، و عبدالهادی حسین زاده، “مطالعه روابط میان عملکرد و اجزای عملکرد در برنج،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 4، pp. 983–993، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button